vrijdag 15 juni 2012

Ook Fredrik Kessiakoff genereert 
meer vraag- dan uitroeptekens
Fabian Cancellara zit op schema. In de proloog werd hij niet onlogisch verslagen door de explosievere Peter Sagan. Ook in de langere (34 km.) tijdrit in Gossau moest hij met de dichtste ereplaats genoegen nemen. 's Werelds eerste hardrijder van deze generatie werd van de beoogde dagzege gehouden door godbetert Fredrik Kessiakoff, die op alle voorgaande dagen van het seizoen nog geen deuk in een plakje boter had gereden. De Noor deed een Gasparotto'tje of was het een Iglinskiy'ke?
Tijdens de tweede helft van april liet Enrico Gasparotto zijn uitgedunde gezellen een poepje ruiken op de Cauberg aan het eind van de Amstel Gold Race en de zondag daarop in Liège-Bastogne-Liège daarop reed Maxim Iglinskiy als met een opgefokte Vespa tot bij en over de reeds tot winnaar uitgeroepen Vincenzo Nibali.
Gasparotto, Iglinskiy en Kessiakoff; ze behoren alle drie tot de Astana-stal. Ik mag niets insinueren maar het valt wel op dat Enrico en Maxim er na hun exploot in april niets meer van terecht brachten, zoals in heel 2011 trouwens. Het is een vaststelling, geen verwijt.
Fredrik Kessiakoff mag trouwens terugblikken op een grillig verloop van zijn carrière. In het mountainbiken werd hij elf keer kampioen van Zweden, derde op het wereldkampioenschap 2006 en 17de op de Olympische Spelen in Peking 2008. Op zijn 29ste werd hij wegrenner. In 2009 reed hij eerst de Giro (50ste) en vervolgens de Vuelta (72ste) uit. In 2010 beleefde hij een quasi nuljaar.
2011 leek niet anders te worden tot hij in juli de mager bezette Österreich-Rundfahrt won. Naderhand reed hij de Vuelta (34ste) een tweede keer anoniem uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten