vrijdag 1 juni 2012

Exodus bij C.T. Menen is nu compleet
Na zoveel anderen heeft de niet bij naam te noemen narcistische Wevelgemse dakdekker nu ook zijn jarenlange trouwe eerste luitenant Rik Deleye zover gekregen dat hij ontslag heeft genomen bij C.T. Menen, zelfs al zouden ze daar misschien nog durven beweren dat hij het gekregen heeft.
In Het Laatste Nieuws van zaterdag 26 mei, daags voor het kampioenschap van België voor junioren te Heusden-Zolder, vernemen wedat het te maken heeft met het niet nakomen van afspraken door het (éénmans)bestuur. Een beproefd recept dat er al velen heeft verjaagd, begeleiders én coureurs. 
Rik hierover voor meer tekst en uitleg contacteren is (nog) uit de boze. Hij zal zich misschien nooit tot natrappen laten verleiden want hij wil vooral de vele mooie momenten (die hij met zij renners in de eerste plaats zelf heeft gecreëerd) koesteren.
- "Wij willen geen paniekvoetbal spelen. Het is niet omdat één schakel in de werking wegvalt dat de ketting breekt", liet de overzijde weten in diezelfde krant weten.
Eén schakel? Het zijn er vele vele. Bij boutade zou je kunnen stellen dat hij het voorbije decennium meer schakels heeft gebroken dan ... pannen.
- "Wie gelooft die mens(en) nog?", zou Yves Leterme, die de meeste ploegvoorstellingen van C.T. Menen met zijn aanwezigheid opluisterde, zich ook in deze moeten stellen.
Rik Deleye stond tien en een half jaar geleden mee aan de wieg van deze club. Hij werd én bleef er dé stuwende kracht van. Men vroeg zich af hoe hij het zo lang volhield in de schaduw van je-weet-wel-wie. Rik heeft de dakdekker altijd door dik en dun verdedigd, hij zou er zelfs zijn kop vòòr gelegd hebben indien iemand zijn president aanviel.
Voor zoveel loyauteit krijgt hij nu stank en dank. Rik zal niet als een vluchtige passant nagekeken worden. Hij was de sterkhouder van deze turbulente club, die zelfs nationaal, al een decennium lang 's lands eerste wielerclub van de tieners had moeten zijn maar hoegenaamd niet is omdat de werking onophoudelijk aangevreten werd door de nukken en de grillen van een zelfverklaarde bobo die - meer dan wie ook - van zichzelf zou moeten weten dat hij slechts een pipo is. 
Je kan er vergif op nemen dat er zich na dit seizoen traditoneel een leegloop zal voltrekken, niet enkel van de junioren die belofte worden maar ook van de jongeren die geacht worden hun verblijf te voltooien. Niet dus want na Kenny Desaever begin dit seizoen moeten zij nu ook verder zonder Rik Deleye. Je zou als coureur gek moeten zijn om nog je in deze krabbenmand te handhaven met de constante vrees om op jouw beurt blootgesteld te worden aan de nukken en de grillen van de narcistische Wevelgemse dakdekker.
Die gang van zaken is niet langer de zorg van Rik Deleye, die tegen die tijd allang een alternatief onderkomen zal gevonden hebben. Want de Rik is bekwaam (wees daar maar zeker van !) en kan heel veel hebben, zelfs van een moeilijke medemens, maar ook voor hem zijn er grenzen.
Op dit ogenblik is hij als ploegleider en als mental coach een vrij man, die zo vlug mogelijk weer in de beweging wil stappen bij een andere club. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen deze 43-jarige Ieperling, die - meer dan wie ook - het klappen van de zweep in het jeugdwielrennen kent:
Rik Deleye •  rik.deleye1@telenet.be •  057/200859

Geen opmerkingen:

Een reactie posten