maandag 18 juni 2012

Topcompetitie blijft een krabbenmand van de beloften
Ook de zevende manche van de zelfverklaarde Topcompetitie, La Flèche Ardennaise, is zonder zege aan de beloften voorbijgegaan. Na Frédéric Amorison (Vlaamse Pijl - Harelbeke), Roy Jans (Gent-Ieper), Reinardt Janse Van Rensburg (Circuit de Wallonie) en Gediminas Bagdonas  (Memorial Philippe Van Coningsloo) was het aan de 26-jarige Clement Lhotellerie (Colba - Superano Ham) om de beloften de kaas van het brood te eten. De Fransman haalde het van zijn enige medevluchter Jimmy Janssens (23), die er in de loop van 2012 amper wat van bakte. Sander Helven, ook al een vierdejaars, kon de laagste podiumplaats nog net vrijwaren.   
Clement Lhotellerie is, helaas voor hem, géén onbeschreven blad. Bijna drie jaar geleden werd hij bij Vacansoleil op staande voet ontslagen omdat hij in Liège-Bastogne-Liège betrapt werd op de verboden stof methylhexanamine, een psychoactief middel dat ook wordt aangewend als ingrediënt voor partydrugs en als voedingssupplement.
Julien Stassen had zowaar aan een 22ste plaats in de daguitslag genoeg om de afwezige Benjamin Verraes (die in de Boucles de la Mayenne voor de zoveelste keer zijn profwaardigheid etaleerde) in de tussenstand nipt te verdringen. Walt De Winter, Tim De Troyer en Antoine Demoitié volgen op respectabele afstand en moeten in de resterende proeven ( de Omloop in Zottegem op zaterdag 30 juni en de G.P. Stad Geel op woensdag 11 juli) hoog eindigen. Vier dagen later is er ook nog de ploegentijdrit in Borlo. 
Ja, waar is de schone tijd dat La Flèche Ardennaise koninginnenklassieker was van de liefhebbers, die frequent gewonnen werd door een min of meer ronkende naam voor de toekomst: Willy Vanneste (1966), Roger De Vlaeminck (1967), Joseph Bruyère (1969), Lieven Malfait (1973), Jean-Luc Vandenbroucke (1975), Wim Myngheer (1976), René Martens (1977), Jan Nevens (1980), Eric Vanderaerden (1982), Bart Leysen (1990), Thomas Voeckler (2000), Francis De Greef (2005), Jan Bakelants (2008),...
Vandaag de dag loont het amper nog de moeite om als bevoorrecht toeschouwer de verre verplaatsing naar Herve te maken. Dat doe ik dan ook al drie jaar niet meer. En ik kan mij bezwaarlijk indenken dat La Société Flèche Ardennaise de euforie nabij zal zijn geweest met aangebrande ex-contractrenner op het hoogste schavotje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten