woensdag 19 augustus 2020

Fausto MASNADA  
is méér dan welgekomen 
bij Deceuninck-Quick.Step

Eerst was er de sleutelbeenbreuk van Yves Lampaert en de doodsmak van Fabio Jakobsen in de Tour de Pologne, gevolgd door de horror met Remco Evenepoel in de Giro di Lombardia.
Alsof het nog niet volstond werd ook Mattia Cattaneo die aan een mooi offensief bezig was in de Giro dell’ Emilia tot hij in een afdaling zwaar ten val. Hij werd afgevoerd met een stabiele breuk van de D12-wervel en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.
Deceuninck-Quick.Step zag zijn effectief op tien dagen tijd op slag met vier renners verminderd. Goed dat het reeds de 20-jarige Sean Quinn van Hagens Berman - Axeon (geleid door Axel Merckx) als stagair had ingehaald.
Substantiëler zal de verrassende komst van Fausto Masnada zijn. De bijna 27-jarige Italiaan bewees zich vooral met een dagzege in de Giro van 2019, die hij in de slotweek bijna herhaalde. De survivor kwam uit op de 20ste plaats in het tijdklassement en (na Giulio Ciccone, die hij overwon in de Piccolo Lombardia 2015) tweede in de bergprijs. Eén en ander volstond voor een overstap van het procontinentale Androni Giocattoli - Sidermec naar het World Tour Team van CCC, dat na dit seizoen ontbonden wordt. En dus zag Fausto de kans schoon om, met permissie van Jim Ochowicz, metéén over te stappen naar het fel geteisterde Deceuninck-Quick.Step.
Voor beide partijen is dit een win win situatie. Fausto kan in de grote ronden in beeld komen tijdens de bergritten en wie weet of hij in het verlengde daarvan zelfs niet verrast met een goed klassement. Hij kan op langere termijn ook een belangrijke schakel zijn in de vorming van een team van klassementsrenners rond Remco Evenepoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten