maandag 24 augustus 2020


Hij was meer gediend geweest met 'n langere tijdrit en …

Over Victor CAMPENAERTS' recente kwetsuren werd 
al niet meer gesproken

Veropenbarende Rémi CAVAGNA


Néén, Victor Campenaerts stelde nièt teleur op het Europees kampioenschap tijdrijden, wel integendeel! Het mag zelfs een wonder heten dat hij brons veroverde en slechts 17 en 21” toegaf aan Stefan Küng respectievelijk Rémi Cavagna. Zijn wij misschien vergeten dat hij op 6 augustus in de ploegentijdrit van de Czech Tour vrij zwaar viel en behalve diepe schaafwonden ook enkele ribben brak of kneusde en een rugspier toucheerde. Elk van die ongemakken deden geen goed aan zijn aerodynamische positie maar Victor wilde dat niet als excuus aanvoeren, wat hem siert.
Zijn prestatie in het BK tijdrijden vier dagen eerder in Koksijde, waar hij amper een halve minuut toegaf aan Wout Van Aert, momenteel de beste coureur ter wereld, is nièt straffer maar aan de Westkust werd de werelduurrecordhouder gediend met 15,5 supplementaire kilometers wat mij doet veronderstellen dat Stefan Küng hem daar nièt zou geklopt hebben.

Rémi Cavagna wurmde zich in Plouay mooi tussen Stefan Küng en Victor Campenaerts. De 25-jarige Fransman uit het departement Puy-de-Dôme heeft vanaf de zomer van 2019 enorme stappen gezet. Zo werd hij in de tijdrit van de Vuelta in Pau op minder dan een halve minuut derde na eindwinnaar Primoz Roglic en na Patrick Bevin. Tien dagen later rondde hij in Toledo een marathonontsnapping af. Dit jaar wilde hij, tussen zijn hand- en spandiensten aan zijn boezemvriend Julian Alaphilippe door, ook af en toe gaan voor eigen eer en glorie en dat lukte hem een eerste keer op schrikkeldag in de Ardèche Classic, waarin hij minstens drie minuten van de concurrentie wegreed. Veertien dagen later kwam de lockdown hoogst ongelegen maar die bracht hij kennelijk niet in onledigheid door. Vooral in het tijdrijden vervolmaakte hij zich: na kampioen an Franrkijk werd hij in Plouay de Europese vice-kampioen. Nog liever had hij met zijn kompaan Julian opgetrokken maar hij kan van de nood een deugd maken met een deelname aan het WK tijdrijden, zowaar op de slotdag van de Tour. Bij die gelegenheid zal hij opnieuw te maken hebben met Victor Campenaerts maar bovenal met de Italiaan Filippo Ganna. Daar zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de Giro twee weken later op volgen. Daarin zal Rémi vol(er) zijn eigen kans mogen gaan je weet nooit waartoe dat leidt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten