zaterdag 8 augustus 2020

Groenewegen versus Jakobsen ...

Ooit wordt het vergeVen maar nimmer vergeTen

De angel is er nog steeds niet uit en dat zal, zelfs al heeft Jumbo-Visma inmiddels contact gezocht met Patrick Lefevere, ook nieuw gauw gebeuren. Daarvoor was het vergrijp te ernstig, zelfs al lijken de gevolgen tenslotte nogal mee te vallen. Had Fabio Jakobsen misschien het leven moeten laten opdat men de ernst van de feiten zou inzien? Néén, dat was géén accident de parcours daarvoor was vooral de elleboog er teveel aan.

Bij één en ander is het ook schrijnend om vast te stellen hoe sommigen van de dader het … slachtoffer willen maken en bovenal de gelegenheid wensen te benutten om Patrick Lefevere aan de schandpaal te nagelen. Zijn impulsieve vaderlijke reactie wordt hem loodzwaar aangerekend. Die onverlaten willen nog liever hem dan Dylan Groenewegen kruisigen. Waarom? Omdat hij zijn renners koestert als waren het zijn eigen zonen? Zijn goed recht toch?! Ik sta er een heel eind van af maar heb mij aan dezelfde overacting bezondigd en ik zal wel lang niet de enige geweest zijn. 

Dat men Patrick Lefevere’s kop niet kan zien, tot daar aan toe maar dat men dit voorval aangrijpt als een buitenkans om hem te pakken, dat gaat er bij mij niet in. Hoge bomen vangen veel wind en succes steekt nu éénmaal de ogen uit.

Los van de verdediging van Patrick Lefevere was er op Facebook het rake statement van ex-renner Werner Vandromme gericht aan hen die het vergrijp van Groenewegen wensten te minimaliseren:
Omtrent de discussie over wie in fout was in de Ronde van Polen, heel simpel: vervang de naam van Fabio door die van je eigen kind
Wie wenst daar wat tegen in te brengen? Niet allemaal tegelijk aub.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten