dinsdag 29 september 2020

 De BinckBank Tour

is 'n manche van de World Tour


De BinckBank Tour is een verre nazaat van de Ronde van België (1908-2012, daarna voortbestaand als de Baloise Belgium Tour) en de Ronde van Nederland (1948-2004). Vanaf 2005 fuseerden de twee tanende rittenkoersen in de Eneco Tour, die van meetaf aan deel uitmaakte van het hoogste UCI-label en zich vanaf 2017 verlengde in de BinckBank Tour, die vandaag in 'mijn' Blankenberge van wal steekt.

 

De BinckBank Tour positioneert zich, zij het niet qua lastigheidsgraad, op het niveau van Paris-Nice, Tirreno-Adriatico, de Volta a Catalunya, de Vuelta al Pais Vasco, de Tour de Romandie, het Critérium du Dauphiné en de Tour de Suisse.

Hij biedt een gevarieerd rittenschema (twee vlakke ritten waartussen een korte tijdrit, waarna een rit met de Cauberg en één met Vlaamse hoogtemeters) waarop een interessant deelnemersveld wordt losgelaten.


Behalve de gestelde lichamen Edvald Boasson Hagen, Mark Cavendish, John Degenkolb, Philippe Gilbert (raar dat hij verzaakt aan Liège-Bastogne-Liège), Sören Kragh Andersen (tweevoudig ritwinnaar in de tour!), Yves Lampaert, Sebastian Langeveld, Oliver Naesen, de net uitgetreden wereldkampioen Mads Pedersen, Jürgen Roelandts, Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Mathieu van der Poel, Sep Vanmarcke, Jelle Wallays, … zijn er ook de youngsters Nils Eekhoff (de onmiskenbare beloften wereldkampioen van Harrogate 2019), Ethan Hayter, Johan Jacobs, Gerben Thijssen, Nathan Van Hooydonck, Florian Vermeersch, Sasha Weemaes, … 

Last but not least zijn er de bolides aangevoerd door Pascal Ackermann die vooral zal te maken krijgen met Tim Merlier, Jasper Philipsen, Mike Teunissen, Danny van Poppel en hopelijk ook Amaury Capiot en Tim Dupont, die door een kwakkelende gezondheid een moeilijk seizoen doormaakt. 


Er is ook het eerste aantreden van Dries De Bondt in zijn fonkelende driekleurige kampioenentrui. Benieuwd wat Jannik Steimle er vandaag van maakt in Ardooie. Voor hem is het daar, een jaar na het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskmap (Ardooise deelgemeente), een beetje thuiskomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten