zaterdag 5 september 2020

       KOERSKALENDER 2021

‘n Aanrader? ‘n Must!!!

Ze rijzen als paddestoelen uit moeder aarde, de scheurkalenders en de meeste zijn prijzenswaardig maar deze steekt er, wat mij betreft, torenhoog bovenuit want hij heeft het over … KOERS !


KOERSKALENDER 2021
 dekt niet (helemaal) zijn lading want deze scheurkalender (die nièt zal gescheurd worden) is veel meer dan de dagkroniek van de koersen die op deze of gene dag zullen verreden worden. 

Hij is meer nog een vademecum met een tsunami aan weetjes, curiosa, …

Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het er in terug.

 

De beste pleitbezorger is evenwel de créateur-fondateur zelf: Geert VANDENBON een duizendpoot - workaholic, die dus meer dan één pijl op zijn fraaie boog heeft.

Ik vind van mezelf dat ik een straffe ben maar het is mij toch een genoegen dat ik voor de zoveelste keer overtroffen ben. Daar wordt de hele wielergemeenschap beter van.

Koers. Daar draait het in deze eigenwijze scheurkalender om. Het is de vrucht van een dagenlange zoektocht naar weetjes, cijfers, verjaardagen, records, afstanden, histories en andere kronkels en absurditeiten. Absurd, zoals het lopende wielerseizoen. Waarin de zomer verdampte en lenteklassiekers kozen voor de herfst. Ongezien. Een vol koersjaar samengedrukt tot drie doldwaze maanden. Covid-19, weet je wel. (citaat Geert VANDENBON)

Elke pagina bevat:

    • Recto: datum, dag, themadag, het verhaal van de dag, (eventueel een quote) verjaardag, sterfdag
    • Verso: het cijfer van de dag (van 1 tot 365), extra weetjes of quotes, de koers van morgen

KOERSKALENDER 2021 kost in de Standaard Boekhandel amper € 14,99 of opgestuurd door de auteur -> 21,50 euro. 

Het mag geboekstaafd worden als een krachtig vademecum én origineel geschenkidee voor de wielerliefhebber.

Extra info op: www.pinguinproductions.be

Geert VANDENBON is even blij als trots zijn monnikenwerk te hebben voltooid in goede orde, met ‘dank’ aan Covid-19, die extra tijd vrijmaakte.

Geert werkte 23 jaar voor de Ronde van Vlaanderen, is medestichter van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en uitgever/auteur van wielerboeken, vaak met de Ronde van Vlaanderen als rode draad. 

Hij heeft nog meer rake pijlen op zijn fraaie boog. Zo werkt hij als boekingsagent voor o.m. Jan De Wilde, Stoomboot … 

Blijft er toch nog tijd over dan bestijgt hij al eens het podium met (wieler)liedjes, alleen of met Michel Wuyts in het theaterprogramma ‘Dag & Nacht Koers’. Of om honderduit te vertellen over de Ronde. 

Info: www.pinguinproductions.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten