dinsdag 29 september 2020

Mathieu van der POEL 

duidelijk aan zet in BinckBank Tour

 

Stràf dat de BinckBank Tour de concurrentie van La Flèche Wallonne, de Giro en Liège-Bastogne-Liège pareert. Dat heeft uiteraard veel te maken met hun World Tour - statuut waardoor er een intressant deelnemersveld kan uitgerold worden.


Absolute eyecatcher is Mathieu van der Poel die de twee voorbije twee maanden helemaal in de schaduw kwam te staan van Wout Van Aert. Toch was het niet niets wat hij de voorbije twee maanden neerzette: 15de in de Strade Bianche, 13de in Milano-Torino en in Milano-Sanremo, derde in de Gran Piemonte, 10de in de Giro di Lombardia, vierde in het Europees kampioenschap, derde in de Druivenkoers - Overijse en een dagzege in Tirreno-Adriatico (zijn allereerste World Tour - rittenkoers). Hij rolde met groots vertoon het Jumbo-Visma collectief op in het kampioenschap van Nederland, waarin enkel de Nils Eekhoff (de ontegensprekelijke beloften-wereldkampioen van Harrogate 2019) hem eventjes partij kon geven, hij eindigde op anderhalve minuut. De anderen arriveerden op minstens ruim drie minuten.

Vooral de Italiaanse slag blijkt hem te liggenmet als moment suprême zijn doorzetting in de loodzware Il Lombardia voor een knappe tiende plaats die perspectieven opent voor de toekomst, waarin zelfs Liège-Bastogne-Liège niet te hoog zal gegrepen zijn.

Desalniettemin werd er nòg méér van hem verwacht en dat moet hij nu zien waar te maken tijdens de slotmaand met opeenvolgend de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Uitblinken moet door scoren gesublimeerd worden. Zeker in de BinckBank Tour wenken mooie kansen. In de 11 km. tijdrit morgen in Vlissingen kan hij een eerste keer het verschil maken en ook op weg naar Sittard-Geleen (vrijdag) en naar Geraardsbergen (zaterdag) wachten hem, zeker in barre weersomstandigheden, wenken er mooie kansen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten