woensdag 2 september 2020

Hip-hip-hoera
Het wordt IMOLA
Tijdrit gered van een klinische dood

De kogel is door de kerk. Imola of all places wordt 52 jaar later opnieuw de pleisterplaats van de wereldkampioenschappen, zij het uitsluitend voor de eliten mannen en vrouwen. 
Dat is uitstekend nieuws zijn voor elke rechtegaarde wielerliefhebber want een selectief parcours waarbij de vraag rijst of de allrounders kunnen optornen tegen de klimmers of vice versa aangezien er moeten globaal bijna vijfduizend hoogtemeters overwonnen worden.

Op donderdag 24 (vrouwen) en vrijdag 25 september (mannen) zijn er de tijdritten, wat betekent dat die laatste ontkoppeld is van de slotdag van de Tour, wat een uitgelezen bezetting niet in de weg staat op een overwegend vlak parcours van 32 km.
Het wegkampioenschap van de mannen is 259 km. lang, het lokale circuit beloopt bijna 29 km., het dubbele van dat van 1968 dat toen vijftien keer moest afgelegd worden. In een eerste vermelding heeft men over twee colline, die bijna - zoals 52 jaar geleden - niet anders dan Frabona en Frassineto kunnen zijn. 
Indien alles volgens plan verloopt dan wordt deze nazomer en herfst één van de mooiste perioden ooit voor de wielrennerij. De niet-deelnemers aan de Tour kunnen roderen in Tirreno-Adriateco (7 - 14 september). Twee dagen na de WK-vierdaagse is er de BinkBanck Tour (tot 3 oktober, dag waarop de Giro d’Italia begint). Die laatste twee combineren is dus onmogelijk maar ze kunnen er wel La Flèche Wallonne op woensdag 30 september tussen nemen.  
Toch doen we er goed aan niet voortvarend euforisch doen maar nog een steeds een coronaslag om de arm te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten