maandag 28 september 2020

Julian ALAPHILIPPE

de wereldkampioen van Imola

Wout VAN AERT

de wereldkampioen van héél 2020

 

 

Laat dit aub de hoofdtoon zijn: Wout Van Aert heeft tweemaal zilver gewonnen, méér dan dat hij tweemaal goud heeft verloren. De perceptie had hem oneindig liever met één regenboogtrui uit Imola zien terugkeren maar zijn twee zilveren medailles hebben méér sportieve waarde.

Wout Van Aert is nièt de wereldkampioen van Imola, wèl die van héél 2020 als de winnaar der Strade Bianche, van Milano-Sanremo, van de openingsrit van het Critérium du Dauphiné en van twee ritten in de Tour, waarin hij zich ongebreideld uitleverde aan het collectieve belang en toch nog 20ste in het tijdklassement. Aan één en ander voegde hij nog twee dichtste ereplaatsen in het WK toe. Dat op zich kan al volstaan om dé renner van 2020 te worden. Bij leven en welzijn zal daar nog aardig wat bij komen in de klassiekers van het Noorden.

De wereldkampioen van héél het seizoen zijn lijkt mij veel waardevoller dan de wereldkampioen van één dag te worden. Die eer was voor Filippo Ganna en Julian Alaphilippe, ook voor Wout Van Aert de beste van vrijdag 25 respectievelijk zondag 27 september maar hoegenaamd niet die van héél 2020, zelfs al zou hij deze week én La Flèche Wallonne én Liège-Bastogne-Liège winnen. Dan nog wordt hij overstegen door Wout Van Aert die ook nòg (hòòg) zal scoren in Wevelgem, Vlaanderen en Roubaix.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten