zaterdag 5 september 2020

  Bora-Hansgrohe verstoorde 
het niet-aanvalspact 
van Ineos en Jumbo

 Brengen de Pyreneeën 'n openachterdeurweekend?

 

De impasse is doorbroken. Als door een wesp gestoken en door de zijwind geïnspireerd werd er gekoerst dat de stukken in het rond vlogen. Het uurgemiddelde kwam uit op 47,536 km. en om dat te bekomen heb je langdurige pieken van om en bij de zestig kilometer nodig.

Aanjager van dienst was vrij verrassend Bora-Hansgrohe tot zichtbare ergernis van Ineos en Jumbo die, aan de vooravond van de tweedaagse in de Pyreneeën,  een kabbelend verloop voor ogen hadden. Het was Bora-Hansgrohe’s initiële bedoeling om Peter Sagan aan een dagzege annex een steviger groene trui te helpen. Toch kan het niet ontkend worden dat de heropstanding van de Slowaak respect afdwingt, al was hij zelf zuinig in de inspanning.

Daarbij is het ook opmerkelijk dat Peter Sagan in het peloton niet meer op de goodwill van weleer kan rekenen en dat kan hem wel eens parten spelen bij het sprokkelen van punten onderweg.

Ook Bora’s klassementsrenner, Emanuel Buchmann (die vorig jaar tot op nog geen halve minuut van het eindpodium strandde) bleef overeind net als … good old Alejandro Valverde

Ook vandaag en morgen zal de achterdeur meer openstaan dan de voordeur en zal we enkel vernomen worden wie niet langer in aanmerking komt voor een spraakmakend klassement. Wie de primus inter pares wordt, dat zal naar mijn gevoelen pas bekend worden op de voorlaatste dag bij La Planche des Belles Filles.

Een toch al te nerveuze Julian Alaphilippe kon andermaal slapend rijk worden, al riskeerde hij (te) veel voor een onmogelijke dagzege. Tijdens het weekend zal blijken of hij zijn versie van 2019 als klassementsrenner naar de kroon kan steken. Het snel heroveren van de gele trui past niet in dat plan. Of plaatst hij alles in functie van het wereldkampioenschap in Imola, waar hij – zoals in Milano-Sanremo - de meest geduchte concurrent  kan worden van Wout Van Aert die nu nòg beter is dan een maand geleden maar dat geldt eveneens voor zijn Franse opponent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten