donderdag 10 september 2020

Wat bezielt Michel Wuyts om het zo voor Sagan op te nemen?


Peter Sagan is vandaag dertiende geworden in de daguitslag van de Tour en Michel Wuyts wordt daar o zo blij van want daardoor neemt zijn idool twee puntjes terug op Sam Bennett, die hem eerder op de namiddag wel voorbleef in de tussenspurt van Le Dorat en eerst twee eenheden verder uitliep.


De reporter die supporter werd is evenwel blij met een dode mus want de inspanningen van zijn idool wegen niet op tegen hun rendement. Michel maakt van een voetnoot een item en van een drol een taartje. Toch voel je hem heimelijk dromen van een achtste groene trui.

Stuitend want hij ventileert het amper één etmaal na Sagans misdaad én na de ochtend van deze verbijsterende quote van Santa Petrus: 

“Als Wout zijn excuses aanbiedt, wil ik nog met hem praten. Anders niet.”

Je moet maar durven maar Peter durft nu éénmaal. Het is de omgekeerde wereld die kennelijk ook die van Michel is. Van waar haalt hij het anders om Sagan zo te verschonen voor iets wat niet te verschonen valt?


Er zijn er weliswaar nog meer die de verdediging van de Slowaak op zich nemen. Men haalt er zelfs een selfiestick bij om om zijn drieste move te verklaren. Sagan heeft overigens iets met koersvreemde attributen, herinner u maar de Ronde van Vlaanderen 2017, waarin hij door de jas van een toeschouwer ‘verraden’ werd en waarbij hij Oliver Naesen en Greg Van Avermaet in zijn val meesleurde.

Overigens is het niet enkel met voorwerpen dat Sagan clasht maar ook met concullega’s of zou het net andersom zijn? Vraag het maar na bij onder anderen Mark Cavendish, Maxime Vantomme, Jelle Wallays, Hugo Hofstetter, … 


Mijn bewondering voor Michel begint serieus af te brokkelen. Men kan het voor iemand hebben, zijn goed recht, maar er zo onverholen voor uitkomen en dan nog voor iemand die zo zwaar misdeed, het is gênant. Ik weet zeker dat de naast hem zittende José De Cauwer zijn lip heeft stukgebeten.

1 opmerking:

  1. Heel juist Bernard
    Als dat maar goed afloopt met sagan want hoogmoed komt voor de val.....

    BeantwoordenVerwijderen