donderdag 3 september 2020

 Sant in eigen land …

Attila VALTER: eindelijk een Hongaar 

op de internationale bühne?

 

In 2018 kwam Attila Valter dicht bij een dagzege in de Istrian Spring (Croatia), de Carpathian Tour (Polen), de Tour of Hungary, de Tour de Slovaquie, … 

Hij werd eveneens kampioen van Hongarije en dat volstond voor een opname in het CCC Development Team. 

Attila (= oud-Turks voor ‘vadertje’) bloeide helemaal open in zijn comfortabele omgeving. Hij behaalde eindelijk zijn dagzege in de Istrian Spring en in de inheemse G.P. Gemenc. In alle rittenkoersen eindigde hij vrij hoog en hij werd ter afwisseling Hongaars kampioen tijdrijden. Zijn nazomer sloeg alles met vooral een dagzege in de Tour de l’Avenir (vòòr de Noorse eindwinnaar Tobias Foss) en vierde in de Piccolo Lombardia. CCC haastte zich om hem binnen zijn rangen te houden. 

Ook als neoprof stelde Attila niet teleur met bijna een dagzege in Tour des Alpes-Maritimes et du Var, een opmerkelijke Tour de Pologne, een 10de plaats in de Gran Piemonte en een dag- en de eindzege (telkens voor de alomgeprezen 19-jarige Amerikaan Quinn Simmons) in de Tour of Hungary. 

CCC houdt na dit seizoen op te bestaan maar een alternatief onderkomen zal wel niet lang op zich laten wachten voor Attila Valter, die alvast de eerste Hongaar zou zijn die uitblinkt op de internationale wielerbühne. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten