zaterdag 5 september 2020

Nans PETERS,

de Franse Thomas De Gendt 

 

Een klassementsrenner, dat is het enige wat hij (al weet je maar nooit) nièt is. Aan de voet der Pyreneeën telde hij al 1u.11’ meer dan leider Adam Yates zodat hij in een uitgekozen rit een vrijgeleide kreeg om onopgemerkt mee te schuiven in de ontsnapping van de dag. Dat nummer had hij al ingeoefend in de Giro 2019, die hij ook al na een aanval van lange duur naar zijn pedalen zette in Anterselva. Nu herhaalde hij dat in de overtreffende trap in Loudenvieille. Zijn Russische en veel hoger ingeschatte medevluchter Ilnur Zakarin was de enige die hem even in verlegenheid bracht. Met zijn hoogstandje nadert Nans voor de bergprijs dicht op zijn ploegmaat Benoit Cosnefroy. Maar geen van beiden zal evenwel de definitioeve bolletjestrui veroveren. Dat wordt de (bis) opdracht van hun kopman Romain Bardet die ei zo na de gele trui van Adam Yates overnam. De drie Fransen van AG2R La Mondiale zorgden voor soelaas bij het instorten van Julian Alaphilippe (un jour sans) en van Thibaut Pinot (niet te harden rugpijnen). Benieuwd hoelang de Franse versie van Thomas De Gendt de komende tijd nog op de verrassing zal kunnen spelen zoals hij opde achtste Tourdag van 2020 deed.


Nans Peters verdorie, what’s in his name? Hij stamt van Nederlandse grootouders maar is al lang een volbloed Fransman, genoemd naar Nans Le Berger, een illustere schaapherder. Als junior won Nans vooral de Ain Bugey Valromey Tour 2012. Een klassemenstrenner?! Toch niet, want Nans etaleerde ook veelzijdigheid met een vierde plaats in zowel de Piccolo di Lombardia 204 als in de Ronde van Vlaanderen u23 2015.

Een klassiek renner is hij evenwel ook niet, wel een momentencoureur die er met het hoofd en de benen zijn dagjes uitkiest tenzij hij ook dat te voorspelbaar acht en andermaal met iets anders uitpakt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten