dinsdag 1 september 2020

Na McEwen en Greipel wint 
ook Caleb EWAN de ... Lotto 
voor de Nationale Loterij 
In bange tijden voor de wielerploeg van de Nationale Loterij is het steevast een spurter die voor genoemde instantie de … Lotto wint. Dat deed Robbie McEwen al tijdens het eerste decennium der 21ste eeuw met elf overwinningen (en drie definitieve groene truien). Andre Greipel nam het vanaf 2011 met slechts eentje minder (maar zonder groen) over. En nu paste Caleb Ewan het gezegde “wanneer de nood het hoogst is dan is de redding nabij” toe. Met bijzondere dank aan Jasper De Buyst gaan die met een perfecte assist het spurtpad voor zijn spits langdurig effende. Zou dat geen prachtig koppel zijn voor de z6sdaagse van Gent indien deze dit jaar against all odds doorgaat? 
Caleb Ewan is aardig op weg om Robbie en Andre naar de kroon te steken. Hij begon er voor de Nationale Loterij al op zijn 25ste aan terwijl Robbie en Andre daarmee wachtten tot na hun 29ste respectievelijk 30ste verjaardag. Het zou dus wel eens kunnen dat de gedrongen telg van een Australische papa en een Koreaanse mama voor de Nationale Loterij de ... Euromillions wint. Het is dit jaar voor hem ook al zijn vierde (dag)zege in de World Tour (na twee in Down Under en één in de UAE Tour). Hij won ook in de openingsrit van de Tour de Wallonie. Lotto-Soudal behaalde dit seizoen globaal slechts zeven zeges, een kwart van de oogst van Deceuninck-Quick.Step. Caleb Ewan belette in Sisteron dat Sam Bennet de kaap van dertig rondde.
MOVE VAN BENNETT ZAL INTERN BESPROKEN ZIJN
Caleb Ewan is als weinig anderen een survivor. In de beide ritten van en naar Nice is hij meermaals gestorven zonder dood te gaan. Zijn spurt was er één van du très jamais vu. Hij slalomde à la Robbie Rensenbrink (een voetballende slangenmens uit de jaren 70) rond zijn concurrenten, hij kwam van kweetniethoevèr en legde de spurtbaan anderhalve keer af. En toch won hij tot ontstentenis van Sam Bennett die bijna een verkoudheid opdeed van de passerende tornado. Zijn linkerarm wapperde ervan en genereerde een lelijke perceptie die voor enkelen het signaal was om af te geven op … Patrick Lefevere alsof die aan de knopjes zat die Sams traject bepaalden. Wees er maar absoluut zeker van dit intern besproken werd, al hadden de anti’s liever dat dit in het openbaar gebeurde? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten