zondag 20 september 2020

Kampioenschap van België 

JUNIOREN in Koksijde

 

De verlate hoogmis van de 

exquise lichting 2020

 

De lichting van 2020 is ontegensprekelijk een grand cru met als voornaamste twéédejaars (°2002):

Michiel Coppens, Ramses Debruyne, Jelle Declerck, Arnaud De Lie (de regérende kampioen van België én ei zo na van Europa), Bram Deman, Dries De Pooter, Siebe Deweirdt, Miguel Ladang, William Lecerf, Daan Martens, Robin Orins, Gianluca Pollefliet, Daan Stevens, Senne Thonnon, Noah Vandenbranden, Jens Vanden Heede, Dylan Vandenstorme, Pieter Van Laer, Axandre Van Petegem, Lars Van Ryckeghem (de steeds regérende kampioen van België tijdrijden), Manu Van Hoof, Diel Vergote, …

… aangevuld met de betere éérstejaars (°2003):
Thibaut Bernard,  Milan De Meester, Noah Detalle, Wannes Dewulf, Luca D’Hollander, Jelle Harteel, Senne Hulsmans, Sander Inion, Michiel Lambrecht, Bob Poelmans, Renzo Raes, Alec Segaert, Thomas Szkandera, Cian Uijtdebroeks, Arne Van Cauwenberghe, Cédric Van Raemdonck, Dries Verstappen, ...


De hier winnende Noah VANDENBRANDEN is een voorname titelkandidaat.
(foto Alain SENNEAEL)

Die kunnen voor vuurwerk zorgen in het wondermooie KoksijdeEen kampioenschap van België verdient een selectiever parcours, denk je in eerste instantie, maar zo dachten we er ook over een jaar geleden in Vichte, waar in identieke weersomstandigheden (met een strakke wind, die vandaag kennelijk zal ontbreken) een kanjer van een koers werd geserveerd met de besten van meet af aan op het voorplan. Het zijn de coureurs die de koers maken en in Koksijde krijgen ze er de 33 hoogtemeters van de Hoge Blekker bij om hun duivels te ontbinden.

Doodjammer dat deze rijke lichting geen copieus internationaal programma kon afwerken. Kuurne-Brussel-Kuurne is de zeldzame 1.1 die doorgang vond en uitdraaide op een demonstratie van Cian Uijtdebroeks. Op 2 en 3 oktober is er nog La Philippe Gilbert en op 10 en 11 oktober de Ster van Zuid-Limburg (2.14), beide helaas zonder tijdrit maar we mogen al blij zijn dat ze alsnog doorgaan. Omer Bovy wijst er met rechtmatige trots op dat Mads Pedersen in 2013 en Quinn Simmons in 2019 de laatste rit van zijn Ster wonnen. La Philippe Gilbert refereert graag naar Jasper Stuyven (2010), Thomas Pidcock (2016) en Remco Evenepoel (2017) als recente laureaten.

Hopelijk maakt de kampioen van België van Koksijde in de beide tweedaagsen zijn opwachting en doet hij er zijn kakelverse driekleur eer aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten