zondag 12 juni 2022

Daniel Felipe MARTINEZ wordt volgens mij 

‘de maat der dingen’ in de 85ste Tour de Suisse

REMCO: nòg wat meer 

dimmen, grààg!

Remco liet Joeri De Knop, Vlaanderens allerbeste wielerjournalist, in HLN noteren: “Podium is het doel, eindzege de droom”.

Dat is de lat verbaal weer verdomd hoog leggen, beste Remco. 

Indien hij volgende zondag uitkomt op de vierde eindplaats dan zal de vox populi ervan denken dat hij de verwachtingen niet helemaal ingelost heeft. En dus had ik er in Remco’s plaats van gemaakt “Top 10 is het doel, podium de droom”. Komt hij in dat geval, zoals in het Baskenland, uit op de vierde plaats (opgelijst met een dagzege) dan zal hij op de meeste banken applaus oogsten.

Let wel, ik heb het volste vertrouwen in Remco 2022 en ben ervan overtuigd dat hij de 85ste Tour de Suisse aan zijn (voor een 22-jarige) uitpuilend palmares kàn toevoegen.

Het kan evenwel ook anders uitvallen en in dat geval zullen de Remco-haters zich uitputten in een mix van verwijten en binnenpretjes.

Thymen Arensman, Rohan Dennis, Jakob Fuglsang, Sergio Higuita, Ion Izagirre, Sepp Kuss, Gino Mäder, Thibaut Pinot, Domenico Pozzivivo, Maximilian Schachmann, Marc Soler, Rigoberto Uran, Aleksandr Vlasov, … zijn geen onnozelaars die on holiday in Helvetia zijn. Neen, de meesten onder hen warmen zich op (of moeten hun selectie nog afdwingen) voor de Tour die al over 19 dagen in Kopenhagen aanvangt. 

Voor Remco is dit géén lakmoesproef maar een volgende stap in zijn ontwikkeling tot de volwaardige klassementsrenner die hij wil zijn in de grote ronden. Na Zwitserland volgen voor hem de beide BK’s, de Clasica San Sebastian, de Vuelta a Burgos (die hij al won in 2020) en bovenal La Vuelta a Espana, die straffer zal/zou bezet zijn dan de Giro en de Tour.

Remco zal dit grote avontuur kunnen aansnijden in totaal andere omstandigheden dan de Giro in 2021. En néén, ook op het Iberische schiereiland zal het (nog) niet van moeten maar wel al van mogen zijn. Zelfs op termijn gaan we er beter niet van uit dat hij een grote ronde zàl winnen wel dat hij een grote ronde kàn winnen. En ik zal de laatste zijn om dat uit te sluiten. Maar eerst zoveel mogelijk territorium proberen te veroveren in het Land van Willem Tell, een mooie stijloefening voor later.

Ik denk dat Daniel Felipe Martinez in de 85ste Tour de Suisse de maat der dingen wordt. Hij bleef na zijn eclatante maand april (winnaar van de loodzware Itzulia Basque Country,  5de in La Flèche Wallonne en 4de in Liège-Bastogne-Liège) uit competitie en wordt na het langdurig uitvallen van Egan Bernal en bij afwezigheid van Richard Carapaz de onuitgsproken speerpunt van de Ineos Grenadiers in de Tour. Om zijn credibiliteit binnen zijn team te dienen moet hij vol aan de bak in Zwitserland. Benieuwd hoe Remco zich daar tot hem verhoudt. De 26-jarige Colombiaan is niet uit de lucht gegrepen. Hij werd vorig jaar, ondanks hand- en spandiensten voor Egan Bernal, vorig jaar vijfde in de Giro en is een meer dan behoorlijke tijdrijder. Ik acht hem in staat om zich in de Tour als een stoorzender tussen de beide Slovenen te wurmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten