maandag 20 juni 2022

Degradeer hen nièt tot Dader en Slachtoffer 

YVES én TIM zijn 

wààrdige subtoppers

Misschien ben ik naïef en dus hoop ik dat Yves Lampaert en Tim Wellens inmiddels contact met mekaar hadden of eerstdaags zullen hebben. Beiden verdienen meer en beter dan als dader en slachtoffer tegen mekaar te worden uitgespeeld komende zondag op het BK in Middelkerke. 

Het maneuver van Yves was laakbaar maar het bracht de fysieke integriteit van Tim niet in gevaar. Zelfs indien beiden kwakjes uitdeelden dan nog was de dubbele elleboog van Yves er teveel aan en dat weet hij zelf ook wel. Hij werd verraden door de zegedrang van zijn team. Zijn uitsluiting is meer dan gewettigd maar schiet aan zijn hoofddoel voorbij. In dergelijke situatie zou men het hele team het onrechtmatige voordeel moeten ontnemen.

Tim Wellens reageerde waardig en hield zich op de vlakte vanuit het besef dat hij zelf al eens ‘dader’ was. Het overkwam hem op 13 april in de aankomstzone van de Brabantse Pijl, waar hij (zoals Rik Van Looy op het WK van 1963 in Ronse) abrupt van rechts naar links zwiepte waardoor hij Benoît Cosnefroy en Remco Evenepoel de pas afsneed. Het was minder bewust maar wel gevaarlijker dan wat Lampaert in Beringen uithaalde

Tim Wellens is een gentleman, Yves Lampaert een boerenzoon maar geen ploert. Daarom moeten zij meteen weer met mekaar overweg kunnen.

En dan is er ook nog dit: Werner Bourlez insinueert op de site van HNB/SW dat Yves Lampaert alsnog door de UCI kàn geschorst worden (en dus uit de Tour verbannen worden), citaat:

“Toch kan Lampaert nog extra geschorst worden door de wegcommissie van de UCI als zij vinden dat de renner een zware daad van onsportief gedrag heeft vertoond. Zij kunnen dan vragen dat de wedstrijdjury een verslag doorstuurt. Dat was gisteravond nog niet gebeurd. Als ze dat deze week alsnog doen, kunnen ze Lampaert een schorsing opleggen. Al lijkt die kans niet zo groot.

Bourlez wil Lampaert dus aan het kruis genageld zien, wat zou anders de relevantie van zijn betoog zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten