vrijdag 24 juni 2022

Zelfs al weert Carlo BOMANS 

revelatie Steffen DE SCHUYTENEER ...

Met een ijzersterk zestal 

naar EK-Anadia (Port.)

 

Robbe DHONDT, Aaron DOCKX, Duarte MARIVOET SCHOLIERS, Maxence PLACE, Sente SENTJENS en Jens VERBRUGGHE rijden op 9 juli in Anadia (Port.) het Europees wegkampioenschap (126 km.). 

Duarte en Jens rijden twee dagen eerder de individuele tijdrit (22 km.).

Primus inter pares Vlad Van Mechelen, die in het vorig EK vierde werd, ontbreekt omdat hij nog steeds herstellende is van een zware val in de 2de rit van de Saarland Trofeo (D.)

Steffen De Schuyteneer, qua resultaten de beste neo-junior van deze lichting, werd verrassend geweerd en zelfs niet als reserve weerhouden. Qua resultaten is Steffen nochtans de beste na Van Mechelen: 4de Kuurne, 4de Yerseke (Ned.), 13de Nokere Koerse, 7de Gent-Wevelgem, 2de Vezon, 2de PK-tijdrijden, 4de in de nationale tijdrit van Poperinge, 7de BK-tijdrijden Gavere, 5de in de nationale tijdrit van Borlo, 4de Driedaagse van Axel (Ned.), … een rist ereplaatsen die hij oplijstte met overwinningen in Klein-Sinaai, Tombroek Koerse (Rollegem) en de Vlaams-Brabantse Pijl (Korbeek-Lo).

Wat kun je nog meer doen om een internationale selectie te verdienen? Zou het te maken hebben met een mindere beurt in de Saarland Trofee (D.), waar hij met zijn 77 kg. niets te zoeken had en die hij “helemaal op” op de voorlaatste dag verliet? Werd dat hem aangerekend of is hij te weinig ploegspeler? 

Ook verneem ik van bepaalde renners dat Bomans hen midweeks opbelt om te vernemen welke resultaten ze tijdens het weekend behaald hebben. Staan in Limburg de uitslagen nog niet op het internet misschien?

Steffen en zijn mentor (ex-renner) Dirk Krikilion wensen het waardig te houden bij “de bondsoach maakt de selectie”. Ik voeg er nog dit aan toe: in Vlaanderen kun je coureur worden nièt dankzij maar ondanks Belgian Cycling.

Aan dhr. Bomans zelf wens ik tekst noch uitleg te vragen als gevolg van een onnodige aanvaring vele jaren geleden in Wortegem-Petegem. Ik zet geen stap in zijn richting wegens te riskant. 

 

Robbe DHONDT

Verrassende eend in de bijt is Robbe Dhondt, die zich vooral in het buitenland onderscheidde: 4de in de Ar Bed - Pays d'Iroise (Fr.), dagwinnaar en 8ste  in deGipuzkoa Klasika (Sp.), tot aan zijn gedwongen opgave ook vrij verdienstelijk in de Course de la Paix (Tsj.) en 8ste in Tour du Pays de Vaud (Zwits.).

Wat ook opvalt is de uitgesproken Limburgse aanwezigheid in de selectie: Sente Sentjens als effectief, Niels Driesen, Kamiel Eeman (vice-kampioen) en Jarno Widar (die aanspraak kon maken op meer) als reserven.

 

1 opmerking: