woensdag 1 februari 2023

 Søren Wærenskjold 

 tijdrijder én krachtsprinter!  

 

Søren Wærenskjold wordt een voorname sterkhouder in het expansieve verhaal van Uno-X Pro CT, dat zich inmiddels een wildcard voor de Tour de France heeft verzekerd.


perempic@rchief.be - foto @sorenweren

De bijna 23-jarige Noor haalde het op de hellende aankomst van Abu Rakah van Jonathan Milan, die daags voordien op Shalal Sijlyat Rocks hetzelfde had gedaan met Dylan Groenewegen, de winnaar van de vlakke openingsrit. Dylan moest na de derde dag zijn groene leiderstrui afstaan aan Jonathan maar na de koninginnenrit van morgen naar Skyviews of Harrat Uwayrid zal het klassement wel helemaal omgegooid zijn. Dan slaat misschien het uur van Santiago Buitrago, die vorig jaar enkel voor de nu afwezige Maxim Van Gils moest wijken.

Benieuwd wat Søren Wærenskjold daar vermag. Hij staat vooral geboekstaafd als een tijdrijder, die vorig jaar in Wollongong wereldkampioen tijdrijden werd en er vier dagen later derde werd in de wegrit.

Tijdrijden neemt een belangrijke plaats in voor de Noor maar er is meer dat helemaal binnen zijn bereik valt. Zo won hij als neo-junior de Niedersachsen-Rundfahrt (Oost.) van onder anderen Thymen Arensman (3de), waarna ook een rit won en eindigde derde in de GP Rüebliland (Zwits.). Als tweedejaarjunior werd hij tweede (net vòòr Quinn Simmons) in de GP André Noyelle, behaalde hij een dagzege in de Trophée Centre Morbihan (Fr.) en in de Saarland Trofeo (D.) die hij als derde respectievelijk winnaar afsloot. 

Als tweedejaarsbelofte in 2020 demonstreerde hij in de Tour of Rhodes met twee dagzeges en de eindoverwinning. Ook in de Tour de l’Avenir opende hij met een dubbelslag: na de proloog won hij de eerste rit. 

De focus kwam daarna weer helemaal te liggen op de titeltijdritten: tweede (na de Deen Johan Price-Pejtersen) in het EK in Trento, vierde op het WK van Knokke-Heist naar Brugge, waar Florian Vermeersch hem met twee seconden van het podium hield.  

Dat Søren als tijdrijder wat afgebot zou zijn, werd zoals reeds aangehaald nog meer ontkend in 2022. In de aanloop had hij in La Roche-sur-Yon een volgende dagzege behaald in de Tour de l’Avenir, die hij evenwel andermaal niet voltooide.

Daardoor rijzen er twijfels over zijn drive voor of zijn mogelijkheden als klassementsrenner, wat hij dan maar vanaf morgen moet tegenspreken.

Søren Wærenskjold wordt een belangrijke speler voor het expansieve Uno-X Pro. Voor de cruciale rit van donderdag verwijst hij naar zijn kompaan Jakub Hindsgaul die hem aardig bijstond in de lead-out en voor wie hij dus wat wil terugdoen. Vraag is natuurlijk of Jakub het op het dak van de Saudi Tour beter kan doen als hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten