woensdag 1 februari 2023

 Olympische wereldkampioen ploegenachtervolging en vice-wereldkampioen individuele achtervolging ...


Ook Jonathan MILAN

sluit aan bij puikje sprinters

 

Jonathan Milan, de 22-jarige Italiaan van Bahrain-Victorious, komt niet helemaal uit de lucht gevallen met zijn winst op Dylan Groenewegen winnen van de krachtsprint van de tweede rit in de Saudi Tour.

Na een net niet in de Tour de Pologne en de Deutschland Tour won hij vorig jaar de eerste twee ritten en werd hij winnaar op punten in de Cro(atia) Race. Als belofte hield hij Jordi Meeus van een dagzege in de Giro u23 van 2020.

Jonathan kwam ook al eens langs in Vlaanderen maar was daar hoegenaamd nog niet klaar voor.


perempic@rchief.be - foto Peter REMMERIE

Jonathan Milan is net als Sam Welford een adept van de piste en al even illuster in 2021 met vooral de Olympische titel ploegenachtervolging in Tokyo met Simone Consonni, Filippo Ganna en Francesco Lamon als kompanen. Anderhalve maand later voegde hij daar in dezelfde discipline de wereldtitel aan toe met dezelfde landgenoten plus Liam Bertazzo. Jonathan excelleerde ook in de individuele achtervolging: Europees kampioen in Grenchen (Zwits.) en vice-wereldkampioen in Roubaix, waar hij in de finale niet verloor van Filippo Ganna (pas de derde tijd in de kwalificaties) maar van de reeds 31-jarige Amerikaan Ashton Lambie, die in Roubaix over de vier kilometer één seconde minder deed. 

Lambie godbetert?! Toch niet, want de allereerste renner die in augustus 2018 in Aguascalientes (Mexico) in 3’59”930 de magische grens van vier minuten over de vier kilometer had gesloopt.

Vice-wereldkampioen werd Milan in Saint-Quentin-en-Yvelinnes 2022 ook in zowel de individuele (na Ganna) als de ploegenachtervolging (na Groot-Brittannië), voor Jonathan het juiste moment om de focus helemaal naar de weg te verleggen.

Milan heeft hetzelfde gabariet als Ganna, van wie hij kennelijk de explosievere versie is. Hij kan zijn land in de nadagen van Elia Viviani eindelijk weer op de sprinterskaart zetten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten