donderdag 16 februari 2023

Aan het begin van het 21ste jaar Quick.Step 

en bij hun zowat 900ste overwinning …

 

Jan-Pieter De Vlieger kent er (sic) meer van dan Patrick Lefevere

 

Het Nieuwsblad-Sportwereld met arrogante bijsluiter ‘de Koers is van Ons’ (gelukkig is dat nièt zo) wil zich via Jan-Pieter De Vlieger 'interessant' maken met een bijdrage getiteld “Niet iedereen snapt Merlier-transfer: investering in sprint heeft kwaad bloed gezet bij entourage Evenepoel”. 

Vanwaar heeft hij dat laatste en zelfs indien het op waarheid zou berusten dan nog ligt de beslissing niet bij het kamp-Remco maar bij het management dat al decennialang de tering naar de nering zet en strategische keuzes maakt om visibiliteit te hebben in niet één maar in zoveel mogelijk topkoersen. Die aanpak levert al vele jaren het hoogste rendement op en zowat 900 overwinningen, druipend van kwaliteit (zie Sportmagazine van deze week) en toch voelt De Vlieger zich geroepen om Lefevere lessen te geven.

De Vlieger maakt een schromelijk foute inschatting van Merlier en diens driejarig contract dat hij aanziet als de grootste transfer van Soudal-Quick.Step van afgelopen mercato. En Jan Hirt en Casper Pedersen, waren dat koopjes misschien?

En wie had Lefevere meer moeten aanwerven voor Remco’s klimtrein en heeft De Vlieger daar een extra budget voor? Misschien krijgt hij dat geregeld tegen de volgende mercato, Patrick zal er hem dankbaar om zijn. Met Jan Hirt als enige toegevoegde helper voor het klimwerk is het volgens De Vlieger de algemene opinie dat Soudal-Quick.Step nog niet sterk genoeg is om het op te nemen tegen Jumbo-Visma en UAE Team Emirates. Het moet er absoluut bij dat die op een veel hoger budget kunnen terugvallen. Toch zal er ook dit jaar slechts één van die twee giganten de Tour kunnen winnen. UAE Team Emiraties won de Tour 2022 niet. Heeft De Vlieger hen daarom afgeschilderd als een zootje ongeregeld met te weinig klimvaardige helpers?


Jan-Pieter De Vlieger is niet overtuigd van de sportieve meerwaarde van Tim Merlier, die volgens hem wel zijn koersen zal winnen maar zich afvraagt of hij echt … nodig is? En welke koersen zal Soudal-Quick.Step winnen met Tim? Even het geheugen van De Vlieger oppoetsen: het scheelde maar weinig of Tim had al in elk van de drie grote ronden een dagzege behaald maar voegt De Vlieger daaraan toe "hij heeft meer moeite met de drie weken dan anderen”. Merlier won ook een dozijn andere koersen die ertoe deden en werd tweemaal kampioen van België! Toch noemt De Vlieger de aanwerving van Merlier het een moeilijk te plaatsen transfer.

WielerRevue en Wielerkrant nemen De Vliegers nonsens gretig en klakkeloos over, wat het alleen maar erger maakt en hun geloofwaardigheid ondermijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten