donderdag 12 maart 2020

PARIS-NICE: de zoete kelk 
tot op de bodem ledigen!

Elke dag is een gewonnen dag, dat geldt voor alles en iedereen en actueel niet in het minst voor Paris-Nice. Het is een voetnoot in the talk of the town maar het zou bijzonder jammer zijn indien deze “koers naar de zon” alsnog afgeblazen werd, wat erg waarschijnlijk is en dat zou volgens niet geïdentificeerde rumours op vrijdag of zaterdag gebeuren. Waarom dàn en niet nù of nog beter: de zoete kelk niet op de bodem ledigen, zoals Christian Prudhomme garandeert? 
Men heeft het over een schraal bezette Paris-Nice. Dat poneerde men de voorbije jaren ook omwille van de concurrentie met Tirreno-Adriateco, de zogezegd idealere aanloop naar Milano-Sanremo.
Deze Paris-Nice biedt alles wat een rittenkoers van een week moet hebben: twee waaierritten, een sprintersetappe, een tijdrit, twee heuvelritten en een afsluitend weekend op hogere hoogten.
Alleen de compacte tijdrit in Saint-Amand-Montrond serveerde een bloemlezing met twintig hardrijders binnen de halve minuut (+12” -> +42”). Ze werden nog ruim overstegen door de eindelijk ontbolster(en)de Sören Kragh Andersen en door allrounder Maximilian Schachmann, die zijn pole position aanzienlijk versterkte. De Duitser lijkt gewonnen spel te hebben op voorwaarde dat hij geen traditionele jour sans voor lief moet nemen zoals hem vorig jaar zelfs overkwam in het Baskenland na het nochtans behalen van drie (!) dagzeges. Vooral Sergio Higuita (+1’06”) kan hem tijdens het weekend in verlegenheid brengen. De Colombiaan stelde, net als zijn zeven jaar oudere landgenoot Nairo Quintana, opnieuw teleur in de tijdrit (24ste op 46”) zoals hij ook deed in die van de Vuelta 2019 (37ste op 3’23” van Primoz Roglic). Ook Dylan Teuns (+1’10”), Vincenzo Nibali (+1’18”) en Thibaut Pinot (+1’30”) zijn niet uitgeteld, zelfs al verkeren ze (nog) niet in bloedvorm. 
Alle voornoemden bewijzen dat de 78ste Paris-Nice lang niet zo karig bezet is als sommigen al te graag willen laten uitschijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten