donderdag 13 februari 2020

Juan Sebastian MOLANO :
nieuwste ster aan het sprintersfirmament?

Sneu voor Alvaro Hodeg dat hij vier en een halve maand na zijn doodsmak in de Tour de l’Eurométropole, de perfecte lead-out van Bert Van Lerberghe niet kon afronden. Misschien is het geen oneer dat hij het moest afleggen tegen Juan Sebastian Molano, met Alexander Kristoff de speerpunt van UAE Team Emirates, waar hij aan zijn tweede campagne begint na drie jaar Manzano - Postobon.
Juan Sebastian is inzake winnen niet aan zijn proefstuk. Hij behaalde in 2016 een dagzege in de Vuelta de Madrid en in Tour Colombia, twee in de Volta ao Alentejo 2017. Ook niet te veronachtzamen zijn derde plaats (na Arnaud Démare en Nacer Bouhanni) in Denain 2017.
In 2018 won hij, als Pan-American kampioen, zeven keer op Chinese bodem en dat volstond een overstap naar het UAE Team, waar hij in 2019 met slechts één dagzege (Tour Colombia) de verwachtingen niet helemaal kon inlossen. Hij reed wel de Vuelta uit maar haalde er, op twee keer na, nooit de eerste honderd van de daguitslag. Hij werd (na Pascal Ackermann) wel tweede in de slotrit van de Tour of Guangxi. Dit jaar moet het wat meer zijn voor de 25-jarige Colombiaan. Misschien werd de toon gezet in Duitama, waar Abraham Olano in 1995, op een veel zwaarder parcours, tot wereldkampioen werd uitgeroepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten