Gouden zestal reed het Europees
wegkampioenschap der junioren
wegkampioenschap der junioren
Een jeugdkampioenschap
“win je beter niet” maar kun
je al evenmin laten liggen
Belgian Cycling zette vandaag in Plouay een flamboyant zestal in op het Europees wegkampioenschap van de 17- en de 18-jarigen: Ramses Debruyne, Jelle Declerck, Arnaud De Lie, Robin Orins, Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks. Zelfs met de doublures Dries De Pooter, Siebe Deweirdt, Lars Van Ryckeghem, Dries Verstappen kun je onbevangen ‘naar de oorlog’.
Arnaud DE LIE: goud bleek tenslotte brons maar nog mag hij apetrots zijn. |
Zoals algemeen verwacht kwam er geen afscheiding en spurtte een uitgebreide hoofdgroep voor de medailles. In zo’n situatie kon Arnaud De Lie nooit vèr weg zijn en dat was hij ook niet maar wel op één lijn met de Deen Kasper Andersen en de Tsjech Pavel Bittner die hun voorwiel een fractie eerder over de finish jumpten, wat een prachtige foto opleverde! Bij ons zijn de speakers veel minder voortvarend dan in Bretagne en waarmee men iemand van de euforie naar de bittere realiteit terugbrengt.
De Duitser Marco Brenner, die aanzien wordt als ‘s werelds klasrijkste van het bouwjaar 2002, viel na zijn tweede plaats in de tijdrit nu net naast het podium van de wegrit. Reeds in het bezit van een lucratief contract bij Team Sunweb zal hem dat allicht worst wezen want zelfs winst in een wereldkampioenschap voor tieners garandeert niet altijd een welslagen als contractrenner, tenzij je Jasper Stuyven (wereldkampioen in Moskou 2009 en derde het jaar daarop) of Remco Evenepoel (exquise dubbelslag in 2018) noemt. Roger Six, een neef van Eric en Roger De Vlaeminck, was in Florence 1982 hun voorloper maar bakte er daarna helemaal nièts meer van. Ronny Van Holen, de wereldkampioen van Wien 1982, deed het als prof beduidend beter maar loste de verwachtingen toch ook niet helemaal in.
Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks, beiden éérstejaars, werden eerder op de week twaalfde respectievelijk negende in de tijdrit, een zalig resultaat waarmee ze niet aan hun plafond zitten.
Marith VANHOVE veroverde zilver (foto Gino COGHE) |
Deze namiddag sluit de mixed team relay waarvoor men nu ook al een vertaling ‘gemengde estafette’ heeft bedacht. Niet minder dan zes landen waren geprivelegeerd om deel te nemen aan deze eyecatcher, waarvan (sic) zovelen de (sic) slaap lieten en dan vooral het Nederlandse zestal dat verkoos om zijn titel niet te verdedigen. Het is de generale repetitie voor het WK, waaraan er misschien nòg enkele landen méér zullen deelnemen. Ook Eurosport 1 ziet het levensbelang van deze gemengde estafette in want, in tegenstelling tot de juniores, brengen zij het direct en integraal op het scherm. De kijkcijfers zullen knallen als een losse flodder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten