donderdag 27 februari 2020

Adam YATES
bleef baas over Tadej POGACAR
Zoals verwacht heeft Tadej Pogacar op Adam Yates slechts een kleine revanche genomen op de Jebel Hafeet in herhaling, waar beide antagonisten een beklijvend duel uitvochten. De zelfzekere Brit kreeg zijn schaapjes definitief op het droge en kon geamuseerd toekijken hoe zijn geklopte belager met de te voortvarend juichende Alexey Lutsenko verbeten duelleerde voor de dagzege.
De Sloveen rijdt hierna Paris-Nice, Milano-Sanremo, Itzulia Basque Country (Baskenland), La Flèche Wallonne en Liège-Bastogne-Liège. Enkel in de Koers naar de Zon zullen de beide jeunes premiers niet met mekaar te maken hebben want Remco Evenepoel doet Tirreno-Adriateco. Ook in de grote ronden scheiden hun wegen met Remco in de Giro en Tadej in de Tour. De tweeling Yates past dezelfde split toe: Simon opteert voor de Giro (waarin hij vorig jaar achtste werd) en Adam (waarin hij al in 2016 vierde werd) voor de Tour.
Jammer dat Steff Cras, die goed bezig was, door een nogal zware val werd uitgeschakeld.
De zesde UAE Tour, de eerdere Abu Dhabi Tour, houdt nog twee vlakke etappes tegoed. De voorlaatste loopt morgen helemaal langs de kust en start al om 8u45 om even na de middag aan te komen en is reeds vanaf 10u30 te volgen op Eurosport 1 (Telenet-kanaal 65). Ook de korte slotrit op zaterdag zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op een koninklijke spurt uitdraaien.
De UAE Tour werd op poten gezet door RCS Sport, een onderdeel van de Italiaanse gelijknamige mediagroep Media Group, die onder meer de sportkrant La Gazzetta dello Sport in de portefeuille heeft en in die hoedanigheid alle Italiaanse topkoersen organiseert. Ook van deze World Tour - manche, de derde na Tour Down Under en de Cadel Evans Race, maakten ze een absolute topper met de deelname van alle achttien WorldTour Teams, aangevuld met Gazprom-Rusvelo en B&B Hotels-Vital Concept. Zwaar ontbrekende factor was de publieke opkomst. Ik denk dat elke toeschouwer er bij naam genoemd werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten