dinsdag 25 februari 2020

Zelfingenomenheid en bezitterigheid ten top

Na “de koers is van ons” is er nu ook “de kampioenen zijn van ons”

Koers is Beléving: ziedaar het credo van E3 BinckBank Classic. Het organiserende Hand in Hand vaart een eigenzinnige, onafhankelijke koers en draagt innovatie hoog in het vaandel. De mensen achter "E3" maken er een traditie van telkens opnieuw te verrassen met een spraakmakende banner en een attractief randprogramma. Dat steekt bepaalde instanties de ogen uit.
Dit jaar verdient Hand in Hand andermaal een Oscar voor de originaliteit van hun banner waarop vroegere winnaars zich vermomd hebben tot alter ego’s van de voornaamste figuren van F.C. de Kampioenen. Van hen is Patrick Lefevere de enige die de E3 nièt gewonnen heeft en dus mag hij zich als buitenbeentje hullen in de gewaden van Bathazar Boma.

Applaus op àlle banken of toch bijna want de staatsomroep is not amused. Tussen het opruimen van hun hierarchische puinen door mocht woordvoerder Hans Van Goethem laten weten dat ze eerst zijn diensten hadden moeten briefen over hun plannen. Dat ze dat veronachtzaamden vonden ze dat vooral ten opzichte van de zieke Johny Voners niet kunnen. Je moet er maar aan denken hé?! Zou Xavier zelf daarover gemopperd hebben?
Laten we het evenwel positief houden en ervan uitgaan dat het deel uitmaakt van de strategie om de E3 BinckBank Classic nog meer een spraakmakende uitstraling te geven dan het al had. Mission accomplie donc!
In dat verband is er het filosofisch statement van Izegemse bakker Jan Dierickx Visschers, die als vakman weinig gelijken zal hebben en die het internet geregeld streelt met de illustraties van zijn wonderbaarlijke creaties.

"Tegenwoordig wordt alles in vraag gesteld. De affiches van E3 Harelbeke heb ik altijd mooi en origineel gevonden. Een knappe dame die de mooie heuvelruggen in ons Vlaamse land met haar prachtig lichaam mocht accentueren, protest. Geen respect voor de vrouw. Hoezo, telt naakt alleen maar voor parfum of zeep? Een kleine verwijzing naar een hand die in een prachtig gevormde kont zou…, protest. Vrouwonvriendelijk. De kwajongen in de man wordt een serieverkrachter. Moest het een ferme schouderklop zijn? Nu maken ze een leuke affiche met als thema de kampioenen en zoals te verwachten, protest. Man man man toch. Je zou je broek er voor afsteken, protest. Want het zou kunnen verwijzen naar… … Zou dit een gevolg zijn van de opwarming van de aarde? Zure regens.
Zo lag het ook in de lijn der verwachtingen dat onze bekwame politiekers zich geroepen zouden voelen om zich te buigen over het fenomeen Carnaval. Als de heren en dames uit de Wetstraat, een klucht opvoeren waarmee meer dan de helft van de wereldbevolking zich een breuk lacht, dan mochten ze zeker het carnaval niet aan zich voorbij laten gaan. Zelfingenomen- en genoegzaamheid zijn vereisten om politieker te worden. Enkel tijdens de verkiezingsperiode komen ze in contact met het gepeupel om hun noodzakelijke stem binnen te rijven.
Bijna een jaar zitten we zonder regering. We zijn sterk op weg om het record te verbreken van een stuurloos democratisch land. Op naar de top. Met grote verwondering moeten onze politiekers tot het grote besef zijn gekomen dat ze nog geen administratieve rompslomp hebben gemaakt van het feest voor de vasten. Een braakliggend terrein waar nu gretig zal op gesprongen worden. Regelneverij en administratitis dringen zich op. Onder zware druk van buitenlandse mogendheden met een regering voelen onze bestuurslui zich genoodzaakt om de nodige ingrepen uitvoeren. Zou dit de lijm kunnen zijn om een regering te vormen? Het cordon sanitair overboord om het land te redden. Walen, Brusselaars en Vlamingen verbroederen omwille van een vreselijke tragedie genaamd, “Zien wat er niet is” in de kiem te smoren. Aalst carnaval zal ons land redden. Wat een pijpkrul en een hoed al niet vermag.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten