zaterdag 1 februari 2020

Canguru - QTS - Air College ct
komeet wil poolster worden

Vier maanden geleden was het nog een natte droom. Rik Devoogdt en Koen Feys hadden zichzelf uit een ondraaglijke ballingschap bevrijd maar bleven – te meer ze nog zoveel plannen hadden - toch wat verweesd achter met de indringende vraag “wat nu?”. Ga heden ten dage maar eens de hort op om een project, hoe lumineus ook, gefinancierd te krijgen, tegen wie zeg je het?! De portfolio van nonkel Rik (62 discipelen mee opgeleid voor de beroepscategorie) deed wonderen


Foto Gino COGHE
Op de eerste dag van februari staat Canguru - QTS - Air College in de benijdenswaardige steigers, het werd daags voordien bezegeld met een unieke presentatie in de accomodatie van Quality Tyre Service (Bredene), waaraan nog geregeld zal herinnerd worden.
Vijfentwintig gretige tieners (acht nieuwelingen van wie één meisje alsook een Zeeuw en zestien junioren gerecruteerd uit de vijf Vlaamse provincies) krijgen een soortement studiebeurs aangereikt met alles en erop en eraan: een droomfiets, een fonkelende uitrusting, een ambitieus programma in binnen- en buitenland en bovenal een menselijke omkadering die voor nog meer comfortzone zorgt. En oh wat is de gelijkenis met CCC treffend, niet enkel qua kleur maar ook met een service course om van te watertanden en waarin volgwagens de eyecatchers vanVelen hebben zich in de wangen geknepen bij zoveel sportieve weelde. Enkel een maandwedde ontbreekt maar dat heb je in geen enkele studiebeurs. 

Hét project is voorlopig voor drie jaren maar je voelt zo aan dat deze komeet de bedoeling heeft om de poolster te worden en te blijven aan het firmament van het jeugdwielrennen. Het effectief bulkt van kwaliteit en sommigen steken er extra bovenuit maar er is op voorhand géén pikorde aangelegd, mekaar niet voor de wielen rijden is de enige restrictie. De meeste nieuwelingen zijn eerstejaars, de junioren tellen evenveel éérste- als twéédejaars. Ze krijgen een benijdenswaardig programma voorgeschoteld.  Anekdotisch: Canguru - QTS - Air College is niet welkom op de Ster van de Vlaamse Ardennen. Met dank aan die hardvochtige organisator want daardoor kan het team op volste kracht ingaan op een Italiaanse invitatie. Jammer dat ze voor de G.P. Bob Jungels (Lux.) en de Driedaagse van Axel (Ned.) verstek moeten geven wegens het samenvallen met de provinciale kampioenschappen en het kampioenschap van België in Middelkerke, bijna een thuismatch voor de beide sponsors.

1 opmerking: