zaterdag 15 februari 2020

Aleksandr VLASOV,
hou ook hem maar in het oog

Aleksandr Vlasov heeft de tweede rit van Tour de La Provence gewonnen. Tussen Aubagne en de hoogte van La Ciotat hield hij de favorietengroep (waarin vooral Wilco Kelderman, Alexey Lutsenko, Magnu Cort Nielsen, de revelerende Andrea Bagioli (Deceuninck-Quick.Step), Thibaut Pinot, Nairo Quintana, David Gaudu, Pavel Sivakov, …..). 
Niet zomaar een dagzege dus waarmee hij ook lonkt naar de eindzege, waarvoor hij evenwel de Mont-Ventoux tot aan Chalet Reynard zal moeten trotseren en vooral Nairo Quintana bedwingen.
De bijna 24-jarige Rus Aleksandr Vlasov is, bij nader inzien, geen totale verrassing. Jordi Warlop, Steff Cras, Jonas Castrique, Jacob Relaes en Emiel Planckaert kennen hem; zij zagen hem de G.P. Général Patton (Lux.) in 2014 naar zijn pedalen zetten. Als belofte bleef Aleksandr wat hangen maar toen hij in 2018 de Giro voor beloften won en daarna vierde werd in de Tour de l’Avenir was hij waar hij wilde zijn. Het was een beetje verwonderlijk dat hij ook in 2019 nog deel uitmaakte van het procontinentale Gazprom-Rusvelo. Uitstel bleek géén afstel want vanaf dit seizoen maakt hij deel uit van het felbelaagde Astana, waarvoor hij al scoorde in zijn eerste rittenkoers. Vandaag moet blijken of hij die precieuze dagzege kan verlengen in de eindoverwinning. Ik zie hem eerder de turquoise loper uitrollen voor zijn meer beslagen ploegmaat Alexey Lutsenko.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten