woensdag 12 februari 2020

Kevin RIVERA:
nieuwste ster aan het klimmersfirmament?

Kevin Rivera is het zoveelste ruwe diamantje dat Androni Giocattoli - Sidermec tot een juweelke wil slijpen. Hij is er géén zoals er dertien in een dozijn want algmeen manager Gianni Savio stuurde Michele Bartoli op Kevin af voor enkele tests waarbij vooral een enorme longcapaciteit aan het licht kwam. Theorie inderdaad maar absoluut niet te versmaden die data zoals men drie jaar geleden al evenmin deed met die van Egan Bernal en met wie Kevin Rivera behalve een fysieke ook enige visuele gelijkenis vertoont.
This new kid in town is evenwel geen Colombiaan maar een Costa Ricaan zoals Andrey Amador, die zich vooral in de Giro onderscheidde met een dagzege in 2012 gevolgd door een vierde eindplaats in 2015 en een achtste in 2016. Hij versierde, na negen campagnes bij Movistar, op zijn 33ste alsnog een lucratieve overstap naar Team Ineos.
Kevin Rivera won vorige zondag de koninginnenrit van de Tour de Langkawi. Toch komt hij voor de eindzege niet meer in aanmerking want tijdens de voorgaande ritten verloor hij ruim tien minuten. Inzake winnen is hij niet aan zijn proefstuk. In 2017 won hij al een rit en werd hij eindwinnaar der Tour of China II zo ook in de Sibiu Tour 2019 plus drie dagzeges in Tachira.    
Zijn debuut in een grote ronde komt eraan en Luc Schuddinck, de algemene sportkenner die ook het verre wielrennen als weinig anderen kent, ziet in deze pocketklimmer (1,65 meter en 56 kilo) meteen een potentiële kandidaat op de bergprijs van de Giro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten