zaterdag 22 februari 2020

Cees BOL
hoegenaamd géén pipo hoor

Zoals, zij het met de onvrijwillige medewerking van de overgretige Dylan Teuns die de ultieme haakse bocht verkeerd inschatte, de tweede dagzege van Jakob Fuglsang een aangekondigde kroniek was, zoveel minder verwacht was de triomf van de 24-jarige Cees Bol met dank aan de puike lead-out van de oorspronkelijke pistier Casper Pedersen. Een verrassing, dat wel, maar je beledigt hem wanneer je hem als un célèbre inconnu catalogeert want hij maakte zich ook waar als pistier en werd in 2014 zelfs wereldkampioen omnium.
Op zijn 24ste zit er nog aardig wat rek op én aan gisteren ging er één en ander vooraf wat uitdrukt dat hij geen banale sprinter van het zevende knoopsgat is. Zo werd hij eindwinnaar in Olympia’s Tour Nederland 2016, behaalde hij een dagzege in de Tour de Bretagne 2018 en won hij La Flèche Ardennaise 2018.
Rasspurter Cees BOL won in 2019 met driekwart minuut voorsprong de Oost-Vlaamse Sluitingsprijs in Zele. 
Daar zullen ze almaar blijer zijn met zijn naam op hun erelijst.
2019 bracht, na zijn overstap van SEG Racing Academy naar Team Sunweb, alles in een stroomversnelling met winst in Nokere Koerse (op Pascal Ackermann) en een dagzege in zowel de Tour of California (op Peter Sagan) en in de Tour of Norway (op Alexander Kristoff) met als toetje zowaar een … voorsprongzege met driekwart minuut in de Oost-Vlaamse Sluitingsprijs van Zele.  
Met één en ander bewees Cees én meerdaagse inspanningen aan te kunnen én beperkte hoogtemeters te trotseren wat veelbelovend moet zijn voor zijn eventuele doorgroei, zelfs al was zijn debuut in de Tour van 2019 geen voltooide symfonie door een opgave op de zeventiende dag.
Alles werd gisteren dus naar de kroon gestoken in de derde rit van de Volta ao Algarve waar men een nieuw duel verwachtte tussen Fabio Jakobsen en Elia Viviani maar Cees was ze lengten vòòr en werd nog het meest in verlegenheid gebracht door Sacha Modolo, de wat afgestompte bolide van Fenix-Alpecin.

De Ruta del Sol en de Volta ao Algarve zijn vandaag vanaf 15 uur te volgen op Eurosport 2 (Telenet-kanaal 211).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten