maandag 3 februari 2020

Dries’ of Remco’s 
palindroom

De dagtekening van gisteren 02022020 was een palindroom (= keerwoord of spiegelgetal is een woord of een getal waarin de letters respectievelijk de cijfers zo symmetrisch zijn dat het woord of het getal van achter naar voren gelezen hetzelfde is als van voor naar achter).
Het volgende komt er pas op 12 december 2121 en die daarna op 30 maart 3030, over zegge en schrijve 101 respectievelijk 1.010 jaar en die wij met zijn allen helaas vòòr zullen zijn geweest.
Het palindroom van gisteren hield nog een extraatje in petto: de 33ste dag van het schrikkeljaar en dit jaar nog 333 tegoed.
Neen, dat heb ik niet helemaal zelf gevonden, zo inventief ben ik niet, ik heb het wel geïnterpreteerd.

2 februari 2020 was niet uitsluitend de palindroom van onder anderen Mathieu van der Poel en Jelle Vossen maar ook van Patrick Lefevere. De  zegeteller 2020 van zijn huidig team sprong over naar vijf, de globale naar ze-ven-hon-derd en vijf-tig, een kaap die gerond werd door niet-winnaar Dries Devenyns in Geelong (Australië) of was het een zekere Remco Evenepoel die in Argentinië bejubeld werd als de … Lionel Messi van de koers?!

Remco won, na de Ronde van België, in de Argentijnse provincie San Juan zijn eerste uitheemse rittenkoers. Vier dagen nadat hij het verschil maakte in de tijdrit was zijn eindzege een aangekondigde kroniek maar geen evidentie. Dat mocht hij ondervinden in de koninginnenrit waarin hij de niet al te steile maar wel aanslepende klim naar de 2000 meter hoge Alto Colorado bedwong maar er toch niet de dagzege behaalde omdat hij teveel krachten had verstookt nadat hij zich door waaiervorming liet verrassen, anderhalve minuut verloor maar wat hij leidinggevend (met het Medelin-duo Oscar Sevilla - Cesar Nicolas Paredes) rechtzette. Dat hij er zwaar aan tilde en kwaad was op zichzelf geeft aan dat hij verder kijkt dan uitstervende toejuichingen. Eigenlijk is dat besef even belangrijk als de gewonnen tijdrit en de daaruit voortvloeiende eindzege. 
En wat een cultfiguur is ie toch, hij die het bestond om het Argentijns publiek in hun voertaal (Spaans) toe te spreken. Van zoveel affiniteit werden ze zo gek als een achterdeur, wat hem ongetwijfeld honderden Latijnse tifosi opgeleverd 
Remco’s volgende appointment is vanaf 19 februari de Volta ao Algarve, waarin ook een zekere Mathieu van der Poel zijn opwachting zal maken. Hyperinteressant dus want de Portugese vijfdaagse wordt afgesloten met een individuele tijdrit van 20,3 km. in Lagoa. Razend benieuwd hoe beide antagonisten zich daarin verhouden. Tijdrijden lijkt mij het zeldzame werkpunt van Mathieu, maar misschien al niet meer over drie weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten