zaterdag 8 februari 2020

Phil BAUHAUS trefzeker 
in korte rittenkoersen

De 25-jarige Duitser (Bocholt) Phil Bauhaus lijkt aan zijn beste seizoen begonnen. Twee dagzeges, ingeleid door een tweede plaats (na Niccolo Bonifazio) in de tweede rit, en de daaraan verbonden bonificaties leverden hem eveneens de eindzege op in de vijfdaagse Tour of Saudi Arabia.
Ook de vorige seizoenen stond Bauhaus garant voor een dagzege in korte rittenkoersen: de Volta a Portugal 2014, de Baltic Chain Tour 2014, de Tour of Azerbaidjan 2016, de Oberösterreichrundfahrt 2016, de Tour of Denmark 2016, en de Abu Dhabi Tour 2018.
Zijn kroonzege behaalde hij ontegensprekelijk in de vijfde rit (van La Tour-de-Salvangy naar Mâcon) van het Critérium du Dauphiné 2017 (vòòr de verzamelde Franse bolides Arnaud Démare, Bryan Coquard, Adrien Petit en Nacer Bouhanni alsook Alexander Kristoff en Pascal Ackermann).
Op ééndagsvlak waren er de Skive Löbet 2014, de Kernen Omloop Echt-Susteren 2014 en de Coppa Bernocchi 2019.
De mooiste ééndagskoersen en de grote ronden (b)lijken vooralsnog te hooggegrepen. In de meeste daarvan haalde hij het einde niet, in de Giro 2017 noch de Vuelta 2019.
Wat (nog) niet is, kan evenwel nog komen en in Saudi-Arabia viel het op hoe zelfs Mark Cavendish zich voor hem uitsloofde. Ziet hij hem bij Bahrain-McLaren als zijn opvolger of als zijn luitenant voor het geval hij verder op het jaar zijn niveau van weleer terugwint?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten