maandag 24 februari 2020

Caleb EWAN,
de véélzijdigste bolide

Wat een sprankelende finale, die tweede rit van de UAE Tour, en een dito ontknoping op de steile Hatta Dam, waar Caleb Ewan en Sam Bennett zich afzonderden en een rechtstreeks duel uitvochten voor de dagzege annex rode leiderstrui. Het had iets van een Milano-Sanremo die op een ingekorte Mur de Huy aankwam, alvast een kolfje naar de krachtige drijfstangen van de gedrongen Australiër, ongetwijfeld de véélzijdigste bolide van het huidige peloton die ik nu al durf opvoeren als de topfavoriet voor Milano-Sanremo over een kleine maand tenzij ook hij moet wijken voor de illusie dat Philippe Gilbert de Primavera kan winnen.
Caleb EWAN leidt vòòr Benjamin DECLERCQ en Edward PLANCKAERT tijdens de slotrit van de Keizer - Koksijde in 2012. Die slotrit werd (zie hieronder) gewonnen door de onbekend gebleven Robert-Jon McCARTHY, een landgenoot van de meejuichende Caleb EWAN, die zich in de Ter Duinenlaan onderscheidde als teamplayer.



Pure sprinters als Pascal Ackermann, Mark Cavendish, Fernando Gaviria en Dylan Groenewegen werden onderweg genadeloos overboord gekieperd, zo ook de heroptredende Chris Froome terwijl de niet fitte Laurens De Plus niet meer aanzette.
Iets helemaal anders wordt de derde rit (184 km.) van net buiten Dubai naar de Jebel Hafeet, de elf kilometer lange slotklim die met de nodige schommelingen gemiddeld bijna zeven procent stijgt en de opmars van de klassementsrenners moet inluiden: Emanuel Buchmann, Davide Formolo, David Gaudu, Wilco Kelderman, James Knox, Alexey Lutsenko, Rafal Majka, Daniel Navarro, Wout Poels, Domenico Pozzovivo, Diego Ulissi, Alejandro Valverde, Adam Yates, Ilnur Zakarin ,..... Het zou een verrassing van formaat zijn indien er nog iemand anders won en de tijdelijke of definitieve macht greep.
De derde rit van de UAE Tour kan vanaf 11u45 gevolgd worden op Eurosport 1 (Telenet-kanaal 65).

2 opmerkingen:

  1. Prachtig geschreven Bernard! Tadej Pogacar topfavoriet voor rit van morgen en eindwinst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig geschreven Bernard! Tadej Pogacar topfavoriet voor rit van morgen en eindwinst. Mvg, Fabrice Naert

    BeantwoordenVerwijderen