zaterdag 8 februari 2020

UCI wil de regels van de hervormde 
“Wereldbeker” veldrijden drastisch omgooien

De voortgezette zelfvernietiging

Ooit mochten er slechts een beperkt aantal Vlamingen deelnemen aan de “Wereldbeker” veldrijden tot het door de UCI werd aangepast om, behalve het niveau, ook de bezetting te waarborgen en dus mocht de integrale top vijftig van de UCI-ranking automatisch deelnemen. Nu wil men dit herroepen en daarvan worden de Vlamingen de voornaamste slachtoffers want enkel de best geplaatste acht plus vier wildcards laten deelnemen.
Wie zal er dan, behalve de ook onder die beperking vallende Nederlanders en Thomas Pidcock (Gr.Br.) nog mogen deelnemen? Felipe Orts (Sp.), Marcel Meisen (D.), Curtis White & Kerry Werner (V.St.), Michael Boros (Tsj.), Timon Rüegg (Zwits.), Steve Chainel (Fr.), Kevin Suarez (Sp.), Michael Van den Ham (Can.), Stephen Hyde (V.St.), Emile Hekele (Tsj.), Gage Hecht (V.St.), David Menut (Fr.), Simon Zahner (Zwits.), Loris Rouiller (Zwits.), Jan Nesvadba (Tsj.), Ismael Esteban (Sp.), Mickaël Crispin (Fr.), Nicolas Samparisi (It.), Tomas Paprstka (Tsj.), Lance Haidet (V.St.),… Een rist (sic) ronkende namen die in de uitslagen van 2020-2021 een fikse sprong voorwaarts zullen maken want ook zij staan in bedoelde top vijftig en zullen, wegens niet behorend tot de Lage Landen, wèl mogen deelnemen. Niet weinigen onder hen zullen, behalve opvullend, ook hinderlijk zijn want zij riskeren het om gedubbeld te worden. 
De nieuwe maatregel zou hetzelfde zijn als in de Champions League van het voetbal de de derde, de vierde en de vijfde van de grote competities weren ten voordele van de kampioenen uit Bulgarije, Finland, Luxemburg, San Marino, Slovenië,..... 
Dit is te gek voor woorden en dat beseft ook Sven Nys, die hoopt dat de Belgische wielerbond zijn verantwoordelijkheid opneemt en opkomt voor zijn Vlaamse crossers en meteen voor het hele bestel van het veldrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten