dinsdag 25 februari 2020

Adam YATES
overtroeft Tadej Pogacar
Hij werd verwacht én was ook op de afspraak, Tadej Pogacar, het buitenlandse equivalent van Remco Evenepoel als de grootste belofte van het huidige peloton. De 21-jarige Sloveen zette de andere klassementsrenners op respectabele afstand en nam daarmee stevige optie op de dichtste ereplaats in het eindklassement want één deed op Jebel Hafeet nòg véél beter (-1’03”): Adam Yates, de 27-jarige Britse coryfee van Mitchelton-Scott, die een aardig palmares bijeensprokkelde zonder grote overwinning evenwel tenzij je de Clasica San Sebastian 2015 als zodanig beschouwt. Tussen zijn ereplaatsen spannen zijn vierde rangen in de Tour van 2016 en in Liège-Bastogne-Liège 2019 de kroon. In de World Tour behaalde hij ook een dagzege in Tirren-Adriateco 2018, het ritérium du Dauphiné 2018, in Catalonië en in het Baskenland in 2019. Hij is vooral tijdens de jongste twee seizoen ontbolsterd. Moeilijk in te schatten maar toch denk ik dat Adam Yates, die zich van de kop af van Tadej Pogar ontmaakte, in the Emirates misschien wel zijn strafste prestatie ooit uit de mouw schudde en dit kon wel eens de toon zetten voor nòg meer en beter want op zijn 27ste moet er nog aardig wat rek opzitten. 
Niettemin werd Adam tot nader order nog ruim overtroffen door zijn illustere tweelingbroer Simon, die drie dagzeges behaalde in de Giro van 2018, één in de Vuelta van 2018 (bovenal eindwinnaar) en twee in de Tour van 2019. Adam en Simon rijden meestal een apart programma, ook in deze UAE Tour zijn ze niet verenigd.
Donderdag volgt zowaar een copy paste op dezelfde Jebel Hafeet, waar Tadej Pogacar op revanche belust zal zijn en er misschien de dagzege behaalt maar de dikke minuut terugnemen op Adam Yates zal veel te hooggegrepen zijn.
De vierde rit, die met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op een koninklijke spurt uitdraait, kan morgen vanaf 11u45 gevolgd worden op Eurosport 1 (Telenet-kanaal 65).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten