donderdag 27 februari 2020

Ilan VAN WILDER en Quinn SIMMONS nàvolgers van REMCO maar er is 
bovenal Marco BRENNER

In het overigens oerdegelijke Wielerkrant.be zit Simon Wauters om enige uitvergroting niet verlegen. Omdat het doet lezen zeker?
Remco Evenepoel is nog maar aan zijn veroveringstocht begonnen of Simon heeft het al over zijn … opvolgers: de vier maanden jongere Ilan Van Wilder en de twee jaar jongere Quinn Simmons. Beiden hebben het in zich maar dat ze Remco ooit naar de kroon steken, dat zal meer uitzondering dan regel zijn.
De slechts vier maanden jongere Ilan werd, hoewel ik zelf (persoonlijke mening) vond dat Florian Vermeersch daar (nòg) meer recht op had, in het najaar van 2019 zowel tot Jonge Flandrien als tot beste Jonge Kristallen Fiets uitgeroepen. Dat dankte hij vooral aan zijn verwezenlijkingen als klassementsrenner met vooral een podium in de Tour de l’Avenir.
De nòg één jaar jongere Quinn Simmons (de “Keizer” van Koksijde die in de lente ook de Ieperse Memorial André Noyelle won) werd op indrukwekkende wijze wereldkampioen in Harrogate en wordt nog vòòr zijn 19de verjaardag met een fysieke voorsprong opgevoerd als mogelijke deelnemer aan Paris-Roubaix. Als dat al zo zou zijn dan weet ik zeker dat zijn Trek-Segafredo - maats Jasper Stuyven en Edward Theuns daar niet onverdeeld achter staan. Ik wil het dus nog zien dat de robuuste Amerikaan op paaszondag over de Noord-Franse kasseien dokkert. Dat zal nog minder het geval zijn voor Remco en Ilan, aan wie de helleklassieker zelfs op latere leeftijd wellicht niet besteed zal zijn.

Ik haal er graag das Deutsche Wunderkind Marco Brenner bij, die als één der jongste éérstejaars (°27.8.2002) de junioresranking 2019 van ProCyclingStats aanvoerde dankzij vooral de eindzege in de Tour du Pays de Vaud (Zwits.) en de Oberösterreich Rundfahrt, winst in de G.P. Général Patton (Lux.), een dubbele dagzege in de Giro della Lunigiana (It.) en de derde plaats (net vòòr Quinn Simmons) in het WK tijdrijden. De Duitser is de volgende kandidaat om de beloftencategorie over te slaan en is nu al gegeerd wild voor de World Tour Teams, als hij al niet ergens getekend heeft. Allrounder dan der Marco kun je bezwaarlijk zijn want hij werd - net voor Jente Michels - zesde in het wereldkampioenschap veldrijden in Dübendorf. Niemand heeft Remco Evenepoel als tiener korter benaderd als Marco Brenner, die er komende zondag niet bij is in Kuurne-Brussel-Kuurne. Het deelnemersveld wordt er aangevoerd door Team Franco Ballerini met de Oekraïner Andrii Ponomar, regérend Europees kampioen, als eyecatcher. Benieuwd hoe hij zich verhoudt tot de Belgische 17- en 18-jarigen, aangevoerd door Cian Uijtdebroeks, Arnaud De Lie en Lars Van Ryckeghem, drie bezitters van een nationale driekleur die van en naar Kuurne enkel door Arnaud mag gedragen worden want Cian en Lars zijn de titelvoerders van de tijdrit. Pardon?! Blunder van mijnentwege: niet Cian Uijtdebroeks is kampioen tijdrijden maar wel Noah Detalle. Ere wie ere toekomt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten