vrijdag 16 juli 2021

 BAHRAIN mocht blijven en kraaide opnieuw Victorious 

“Nooit rook zonder vuur” is een oud gezegde en dus moest er, zelfs al waren het slechts vermoedens, wat aan de hand zijn met Bahrain - Victorious: een tastbaar feit of een losgeslagen geruchtenmolen?

Bahrain-Victorious is de gebeten hond omdat het tijdens de voorzomer zo hoog scoorde met de dagzege van Gino Mäder en de tweede eindplaats van de subtopper Damiano Caruso in de Giro, de twee opeenvolgende dagzeges van Mark Padun in het Critérium du Dauphiné, de dagzeges van Matej Mohoric en Dylan Teuns en de veropenbarende Sonny Colbrelli in de Tour.

De opmars van Bahrain-Victorious stak, binnen en buiten het peloton, de ogen uit. Het belaagde team reageerde twee dagen later met een nieuwe uithaal die Matej Mohoric een tweede dagzege opleverde. 

Indien de inval op niets uitdraait, ‘des te beter’. Dan nog is het een krachtig signaal dat er nauwlettend wordt toegezien op het reilen en zeilen van het huidige peloton met als bijsluiter dat de pakkans groot is en de bestraffing gi-gan-tisch.

Je zou gek moeten om dat te riskeren, al zullen er wel altijd enkelingen zijn die de illusie hebben dat het van de radar blijft.

Stel dat er effectief iets uit voortvloeit dan moet dat als een ‘overwinning’ geïnterpreteerd worden, want het ware toch veel erger indien misbruik (waardoor het gelijkekansenprincipe in het gedrang is) onbestraft bleef.

Indien de Franse politie op basis van gratuite vermoedens heeft willen uitpakken dan is het een grove miscast en dat ze daarbij de gsm’s van de renners ‘ter inlezing’ meenamen en pas over enkele maanden zullen teruggeven, is er héél vèr over. En hebben we de CPA gehoord in deze?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten