woensdag 7 juli 2021

De fair play is nièt met de voeten getreden!

  

Het grote gelijk van Patrick LEFEVERE én van SOUDAL


“Koers is business, romantiek en fair play is goed voor wielernostalgici” titelt Wim Vos, de zelfverklaarde chef wielrennen van ‘de koers is (gelukkig niet) van ons’.

Even zijn analyse … analyseren.

Koers is business, absoluut want het betreft géén crowdfunding maar wel vele tientallen miljoenen euro’s om de beste coureurs in de rangen te kunnen sluiten én houden.

De ‘business’ gaat vooral uit van Soudal, dat niet langer tevreden was over het rendement van zijn investering bij zijn huidig team en ‘meer en beter’ wilde. 

Patrick Lefevere, die hen dat wel kon bieden, is gretig op die kar gesprongen en heeft kort op de bal gespeeld, zoniet hadden anderen dat in zijn plaats gedaan. 

Binnen zijn eigen organisatie maakte hij het omgekeerde mee. Deceuninck wilde na drie extreem succesvolle campagnes zijn inbreng niet verhogen omdat het qua naambekendheid de hoogste doelstellingen had gehaald. Voor hetzelfde geld wilde het een voortzetting wel nog overwegen, misschien kunnen ze dat nu zelfs voor wat minder bij de … Nationale Loterij, wie weet?! 

Néén, Patrick Lefevere heeft hoegenaamd niet tegen de fair play gezondigd! Of had hij misschien met lede ogen moeten toezien hoe Soudal naar bijvoorbeeld Alpecin-Feniks overstapte?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten