zondag 20 mei 2012

Dan toch Tom Bosmans in de Vlaamse Ardennen
Niet Ruben Pols (Onder Ons Parike) noch Dries Verstrepen (Balen B.C.) maar wel Tom Bosmans heeft de Ster van de Vlaamse Ardennen op zijn palmares bijgeschreven. Het was de forward van Cube-Fintro, het derde sterkste blok dat Balen B.C. in de ploegentijdrit van Erwetegem overigens het dichtst (+12") benaderde, die zijn slag thuishaalde. Hij schoof in de selectieve slotrit rond Michelbeke mee in de bepalende ontsnapping, hield er de gang in en kon zich best vinden in de allereerste zege van Gertjan De Sy, een almaar beter presterende discipel van de bewonderenswaardige (niet zo) kleine club V.C. Meetjesland Eeklo.
Weinigen zullen het Tom Bosmans, overgekomen van Edegemse, misgunnen. Hij verkeert al de hele lente in goede doen en werd eindelijk beloond voor zijn inspanningen. Ook in de Vlaamse Ardennen keek hij op geen inspanning om zijn doel te bereiken. In Erwetegem mislukte het op de valreep, in Michelbeke herbegon hij en zijn volhouden werd, met uitblinker Matthias Van Beethoven in steun, dit keer beloond. Niemand die dit nog voor mogelijk hield en het bewijs dat je, zeker als tiener, altijd moet uitgaan van je eigen mogelijkheden en een beetje rekenen op de meezittende omstandigheden. Zo stond Ruben Pols, met nog amper drie trawanten, wat geïsoleerd, een excuus dat Dries Verstrepen al minder kon inroepen want Balen B.C. eindigde compleet en zal dit als een zure nederlaag ervaren met tenoren als, behalve Dries zelf, Alexander Geuens, Lennert Hoefkens en Seppe Verschuere
aangevuld met de célèbre inconnu Arjen Livyns en de met de meforme kampende Laurent Wernimont. Het zal Balen B.C. enkel maar nog meer op scherp zetten voor komende zondag in Heusden-Zolder, waar je er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid mag van uitgaan dat een geel-blauwe wint. Op een relatief selectief Limburgs parcours krijgt Balen B.C. opnieuw te maken met onder anderen de op een wielerwolk levende Tom Bosmans en de op revanche beluste Ruben Pols. Er zijn evenwel ook hen die er in de Ster der Vlaamse Ardennen omdat ze op dat ogenblik in de Trofeo Karlsberg (D.) en de Driedaagse van Axel (Ned.) aan de slag waren. Heusden-Zolder 2012 kan à la Wielsbeke 2011 een kampioenschap van België worden met verrassend hoge spektakelwaarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten