vrijdag 11 mei 2012

Drukke tijden voor de junioren
Een drukke periode voor junioren vangt reeds dit weekend aan met de provinciale kampioenschappen in Arendonk (Antwerpen), Pollare (Oost-Vlaanderen), Asse (Vlaams-Brabant) en Ruddervoorde (West-Vlaanderen). 
De Limburgse junioren grijpen er, net als de nieuwelingen, opnieuw naast en moeten zich op zaterdag behelpen met de regionale wedstrijd in Zutendaal. Waarom heeft de Limburgse afdeling daar niet bijgepast zodat ook hun 17- en 18-jarigen kregen waarop ze recht hebben: een provinciaal kampioenschap?
Tijdens het verlengde weekend van Hemelvaart wordt deze categorie verdeeld over drie rittenkoersen: de Trofeo Karlsberg (D. waarvoor Benjamin Declercq, Kevin Deltombe, Michael Goolaerts, Mathias Van Gompel, Joachim Vanreyten en Dieter Verwilst nationaal werden geselecteerd.), de Driedaagse van Axel (Ned., die dus voor - één keer - ontsnapt aan de cumul met het kampioenschgap van België) en last but not least de fonkelmooie Ster der Vlaamse Ardennen met etappes in omgekeerde volgorde: Opbrakel (op papier de zwaarste rit de zaterdag), Erwetegem (op zondag met in de voormiddag een korte tijdrit) en Michelbeke.
Het daaropvolgende sinksenweekend staat exclusief in het teken van het kampioenschap van België op zondag 27 mei in Heusden-Zolder, ook daar op een weinig selectief traject, al blijft het een titelren die door de renners - met de hulp van zijwind - bepaald wordt. Herinner u maar het hoge niveau van vorig jaar in Wielsbeke, waar een vroege ontsnapping standhield tot het einde en uitmondde in een prachtpodium, waarop Daan Myngheer geflankeerd werd door Mike De Bie en Brecht Ruyters, drie jongens die inmiddels enige strepen verdienden als neo-belofte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten