woensdag 9 mei 2012

Terug van (één jaar) weggeweest:
de Omloop Het Nieuwsblad voor junioren 
Etienne De Waele zaliger begon er in 1982 bescheiden mee in Olsene onder de naam Trofee Het Volk. Vanaf 1988 geraakte deze koers in een ware stroomversnelling met een kwalitatief en kwalitatief sterk opgevoerd deelnemersveld.  Vanaf 1999 was er de naamsverandering naar Omloop Het Volk en naderhand naar Omloop Het Nieuwsblad. 
Het afsterven van Etienne De Waele luidde het begin van het einde in, dat na 2010 om allerlei redenen onvermijdelijk was en onherroepelijk leek.
Niet dus want na een onderbreking van slechts amper jaar is er op zondag 22 juli opnieuw een Omloop Het Nieuwsblad in het Dorp van Boekhoute nog wel
Deze heropgestande topper voor juniores wordt georganiseerd door De Gouden Garnaal in samenwerking met het Flanders Classics van Wouter Vandenhaute, die dan toch zijn verantwoordelijkheid opneemt voor de basis van het wielrennen. 
De wedstrijd wordt verreden over een afstand van 117 km. en beslaat één grote ronde van 49 km door alle aanpalende gemeenten (Assenede, Bassevelde, Oosteeklo, Lembeke, Kaprijke en Watervliet), gevolgd door acht lokale ronden van 8.5 km door de straten van Boekhoute (met een lus over de kasseien naar het Nederlandse Philippine).
U verneemt er de komende weken en maanden veel meer over op:
www.OmloopGoudenGarnaal.be 
Nu nog de Omloop Het Nieuwsblad, dat na vijf jaar Massemen éénmalig naar Geraardsbergen (waar Flanders Classics niet huis wilde zijn) verhuisde, voor nieuwelingen tot nieuw leven wekken en Flanders Classics heeft bewezen dat het meer begaan is met de basis van het Vlaamse wielrennen dan wij eerst dachten. Wij zullen niet de enigen zijn die dat met groot genoegen vaststellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten