woensdag 2 mei 2012

Uiteenlopend applaus voor Tim Wellens
Kevin De Jonghe en Paco Ghistelinck
Kevin De Jonghe heeft zijn zege in de nationale tijdrit van Opoeteren niet kunnen herhalen in die van Borlo. Tijdens een kennelijk mindere dag haalde hij ternauwernood het podium. Toch verdient hij alle respect omdat hij als neo-contractrenner voor enkele dagen naar de beloften terugkeerde om zich te meten en te vervolmaken als tijdrijder met het oog op een eventuele selectie voor het wereldkampioenschap tijdrijden te Valkenburg in september. Daarvoor verdient hij evenveel bewondering als krediet.
Verliezen van de Tim Wellens anno 2012 is overigens allesbehalve een oneer. Tim behoort tot 's werelds beste beloften. In Opoeteren was hij er (vanwege de cumul met Terra-Toscana) niet bij. Met een moyenne van nagenoeg 47 km./u. in Borlo bewees hij, behalve een begenadigd klimmer, ook tot een hardrijder met grote motor te zijn ontwikkeld. Bij de beloften heeft hij niets meer te zoeken want vanaf 1 juli is hij contractrenner bij Lotto-Belisol en begint hij aan zijn inhaalmanoeuvre ten opzichte van Jurgen Van den Broeck en Jelle Vanendert. Dat zou wel eens bijzonder snel kunnen gaan, misschien begint dat al echt in de Vuelta, wie weet?! Toch hield Tim eraan om de nationale tijdrit in het hem nabije Borlo met zijn aanwezigheid te vereren.
Zowel Kevin De Jonghe als Tim Wellens krijgen daarvoor een staande ovatie van bondscoach Jean-Pierre Dubois, die almaar meer openbloeit als persoon en voor wie er misschien lotsverbetering wenkt bij één of ander professioneel team.
Behalve Tim Wellens deed ook Christophe Sleurs in Borlo beter dan Kevin De Jonghe. Aangezien hij ook al tweede werd in Opoeteren is hij nagenoeg zeker van een selectie voor het Europees kampioenschap tijdrijden, dat - net als het wereldkampioenschap - in Nederland (Valkenburg ?) zou gehouden worden. Sleurs is een traag- en dus een langbloeier van wie we het laatste kennelijk nog niet gezien hebben.
In Borlo was het een close story. Negen van de twaalf beloften eindigden binnen de minuut. Zelfs de negende in de uitslag, Bert Van Lerberghe, hoeft zich niet te schromen; ook hij reed een moyenne van ruim boven de 45 km. per uur. Bert kan op zijn genadedagen de besten aan, op de andere is hij een modale sterveling. Daarmee leren leven kan zijn gemoedsrust bevorderen.
Benjamin Paco Ghistelinck haalde een moyenne haalde van 45,54 km./u. Wie dat op zijn negentiende op een geaccidenteerd traject al een halfuur kan volhouden, mag zich tot de Vlaamse happy few rekenen. Twee jaar geleden op die leeftijd was Tim Wellens daar nog niet toe in staat. Toen bleef hij weg uit Borlo, een week nadat hij in Neeroeteren dertiende werd op 1'42" van Kevin De Jonghe. Zo zie je maar hoe snel men ontwikkelen kan indien men er voluit voor gaat. Aan die vaststelling moet Paco zich optrekken, al zal hij allicht meer tijd nodig hebben aangezien hij koersen combineert met hogere studies (industrieel management), die zijn volstrekte prioriteit zullen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten