woensdag 23 mei 2012

Gérard Bulens strikt nog een co-sponsor, nu nog de coureurs
Aan de vooravond van de Ronde van België is general manager - ploegleider Gérard Bulens er warempel in geslaagd om nog een co-sponsor te strikken voor zijn team: de mobiliteitsorganisatie Touring.
- "We kaderen dit nieuwe initiatief in onze langetermijn-visie over mobiliteit. Fietsen wordt een steeds belangrijker verplaatsingsmiddel voor heel veel mensen", aldus Touring. "Bovendien zit het fietstoerisme sterk in de lift en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Vergeet niet dat Touring in 1895 werd opgericht door een groep wielertoeristen en dat wij elk jaar tal van fietsevenementen steunen in heel het land."
Die keuze kan bezwaarlijk op basis geweest zijn van de in 2012 behaalde resultaten want die zijn ronduit gênant. In de betrouwbare Cycling Quotient Ranking haalt geen enkele discipel de top-honderd. Bert De Waele, de minst slecht geklasseerde, vindt men terug op rang 112, de tweede van het team, Davy Commeyne, op rang 302 en vervolgens Reinier Honig op positie 478. In de ploegenstand komt het team uit op de 33ste plaats. Niet te verwonderen met zo'n schrale bezetting. Op de internationale kalender werd amper twee keer gewonnen: Frédéric Amorison won de Vlaamse Pijl in Harelbeke (de eerste manche van de zelfverklaarde Topcompetitie van de eliten zonder contract & de beloften) en Kevin Claeys vorig weekend de heropgestane Ronde van Limburg en toch niet goed genoeg bevonden voor deelname aan de Ronde van België, (sic) l'embarras du choix allicht. De verdienstelijke Baptiste Planckaert is er daar gelukkig wel bij.
In Bulens' Mannshaft staan zelfs twee coureurs die in 2012 nog géén enkel CQ-punt achter hun naam kregen en de meeste anderen doen het dus amper beter. Men moet zich de vraag stellen op welke basis deze coureurs gerecruteerd werden en of het niet jammer is dat zij zo systematisch de weg barreerden van jongere contractrenners (Matthias Allegaert, Joeri Calleeuw, Dries Depoorter, Timothy Dupont, Kess Heytens, Jeroen Hoorne, Timothy Stevens, Frederik Verkinderen, Benjamin Verraes,...) die zo'n kans wel verdienden en misschien ook zouden gegrepen hebben. Men moet zich daarbij vragen stellen zonder antwoorden te geven. In dit verhaal wik ik immers mijn woorden, anders worden ze nog tegen mij gebruikt ook.
En oh ja, inderdaad het Team Buelens onderscheidt zich des te meer in het veldrijden met Sven Nys als absolute coryfee en Vincent Baestaens en Sven Vanthourenhout als bescheiden secondanten.
Melden er zich nu nog enkele co-sponsors?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten