maandag 14 mei 2012

Zin en onzin van een klimstage
Tijdens het verlengde weekend van Hemelvaart staan er voor de junioren liefst mooie drie aantrekkelijke  rittenkoersen geprogrammeerd waarbij 's lands beste junioren betrokken zijn: de Trofeo Karlsberg (tellende voor de Nations Cup, waarvoor Benjamin Declercq, Kevin Deltombe, Michael Goolaerts, Mathias Van Gompel, Joachim Vanreyten en Dieter Verwilst exclusief geselecteerd zijn), de Driedaagse van Axel (waaraan Avia-Fuji, de Jonge Renners Roeselare, Gentse Velosport, C.T. Menen, Balen B.C., Cube-Fintro en Cata Bikes meedoen) en in eigen land de bloedmooie Ster der Vlaamse Ardennen, waar - behoudens DJ-Matic Kortrijk - alle betere Vlaamse clubs hun opwachting maken.
Cumulatief bestaat de Wielerbond het om Piet Allegaert, Tiesj Benoot, Jenthe Biermans, Johan HemroulleMiel HoufflynJochem RoegiersDries Van Gestel en Nathan Van Hooydonck uit te nodigen voor een klimstage in de Vogezen. De logica lijkt ver zoek maar voor één keer gaan we een beetje de advokaat van de duivel spelen. Een klimstage is ontegensprekelijk goedbedoeld, enkel het moment is voor sommige actoren verkeerd gekozen. Dan moeten wij ons afvragen wanneer men een klimstage dan wel moeten plannen. In de krokusvakantie trekken nogal wat tieners op skiverlof (waarbij men zich moet afvragen of ze skiër dan wel coureur zijn). Bovendien is de kans aanzienlijk dat in die periode de Vogezenpaden niet sneeuwvrij zijn. Begin juli is al evenmin een idee want dan bouwen de meesten herop na hun eventueel examenreces. En tijdens de midzomer is er het drukke programma met het Europees kampioenschap en een volgeboekte inlandse agenda.
De communicatie tussen de Sporttechnische Commissie, die al langer tekenen van doofstomheid vertoonde, en de betere clubs aan het begin van het seizoen had veel kunnen anticiperen. Die clubs hadden bijvoorbeeld in eigen rangen kunnen nagaan wie er op het einde van de lente in een klimstage geïnteresseerd kon zijn. Zij hadden er in hun programmatie rekening kunnen mee houden. Dat dit niet gebeurde, zet Carlo Bomans in een patstelling en voor de clubs en hun renners is hij de gebeten hond. Ten onrechte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten