woensdag 23 mei 2012

OmegaPharma - Quick.Step wil (met Expo Floor Coverings
een bisnummer in de Hel van het Noorden
Zondag wordt Paris Roubaix voor beloften verreden. Zeven weken na het delirium met de contractrenners is EFC-OmegaPharma-Quick.Step tuk op een bisnummer. Gerry DruytsYves Lampaert, Florian Senechal (Fr.), Christophe Van Cauwenberghe, Louis Verhelst en Jens Wallays moeten daarvoor instaan. Om dat doel te dienen worden de grote middelen ingezet. Dankzij Patrick Lefevere zal elke voornoemde renner kunnen beschikken over een very special Specialized -fiets. De wielbasis is langer en zowel de voor- als achtervork is uitgerust met zogeheten 'dempers'. Onder het stuurlint is schokdempende gel aangebracht. Er wordt gereden met de wielen en de tubes van de grote jongens. De tubes zijn 27 millimeter dik en hebben een licht profiel. Elke jongere zal dus als een jonge Tom Boonen de kasseien kunnen trotseren.
Behalve EFC-OmegaPharma-Quick.Step nemen nog meer Belgische ploegen deel. Ovyta-Eijssen-Acrog doet een beroep op Sean De Bie (die met een knalprestatie een zoveelste stap kan zetten naar profwaardigheid), Giorgio en Lorenzo Derycke (wiens grootvader Germain in 1953 deze topklassieker won), Frederik Frison, Jens Vandenbussche en Tim Vanspeybrouck. Lotto-Ridley U23 doet het allicht met Ruben Boons, Jorne Carolus, Daniel McLay, Niels Reynvoet, Jef Van Meirhaeghe en Nicolas Vereecken. Soenens-Construktglas wil er het beste van maken met Jasper Baert, Niels Godderis, Xandro Meurisse, Joeri Persoon, Andres Saelens en Dries VannevelIdemasport kandideert vooral met Antoine Demoitié (een omhooggeschoten Waals talent: dagwinnaar in de Triptique des Monts & Chateaux, de Carpathia Couriers Tour en de Triptique Ardennais). Last but not least is er Bontranger-Livestrong, geleid door Axel Merckx, met Jasper De Buyst en Jasper Stuyven (die zich al jaren op deze koers toespitst en vorig jaar als neo-belofte tweede werd).
Vast op de afspraak zijn uiteraard de betere Franse clubs, waarbij Vendée U (aangevoerd door Pierre-Henri Lecuisinier, de wereldkampioen junioren van 2011) het meest in het oog springt.
Rabobank wordt aangevoerd door Dylan van Baarle, recentelijk eindwinnaar van Olympia's Tour. Veronachtzaam ook Leopold-Trek niet met de Italiaan Eugenio Alafaci en de Luxemburger Bob Jungels (de wereldkampioen tijdrijden junioren van 2011 en als neo-belofte meteen eindwinnaar van de Triptique des Monts & Chateaux) als troeven.
Even memoreren naar de uitslag van zondag 29 mei 2011. De Nederlander Ramon Sinkeldam (Rabobank) was die dag de grote gevierde. Op het podium mocht hij, met een symbolische kassei in de hand, neerkijken op Jasper Stuyven en de Amerikaan Jacob Rathe. Arnaud Démare (als 20-jarige neo-prof al vier keer winnaar op de internationale kalender) werd vierde en Andrew Fenn vijfde. In de top-25 werden nog elf Vlamingen teruggevonden: Louis Verhelst (6de), Tim Declercq (10de), Kevin Van den Noortgate (11de), Jorne Carolus (12de), Gijs Van Hoecke (13de), Nicolas Vereecken (16de), Matthias Allegaert (17de), de inmiddels gestopte Dries Beatse (18de) en Jef Van Meirhaeghe (23ste).
Nog twee andere Vlamingen maken op twee (weliswaar gemotoriseerde) wielen hun opwachting op de kasseien van het Noorden: de gepassioneerde fotografen Marc Vanhecke en Mario Varrewaere. Ook zij zullen daar hoog scoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten