zaterdag 26 mei 2012

Lotto Ridley Tour: olie zal bovendrijven !
Niet in de schaduw van het kampioenschap van België voor junioren maar er minstens evenwaardig naast is er het hele weekeinde van Sinksen de Lotto Ridley Tour. Helaas ontbreken nogal wat toppers. DJ-Matic Kortrijk geeft zelfs au grand complet verstek omdat deze driedaagse voor renners en begeleiders moeilijk in te passen was want na de G.P. Brouwerij Houtsaegher (Koksijde, 2 juni) vertrekken ze meteen naar Italië voor deelname aan de Trofeo Squillario, waarin Edward Planckaert vorig jaar vierde en Jordi Warlop zesde werd. Behalve Warlop zullen dus ook onder anderen Arne Clicteur, Emiel Planckaert, Jens Teirlinck, Wiebren Plovie (weliswaar zes weken out door een elleboogbreuk opgelopen bij een zware val in de finale van het kampioenschap van Vlaanderen) en last but not least Enzo Wouters ontbreken. Enzo is nog altijd de regérende kampioen van België en op Hemelvaartdag mocht hij van onder die driekleur de kant-en-klare Vlaamse trui halen. Drie dagen later won hij op even majestueuze wijze de tweede manche der Beker van België in Imde-Wolvertem. Daags na zijn voorspelbare winst in Mol had ik hem graag zien evolueren in de korte tijdrit te Goetsenhoven en vooral in de koninginnenrit rond Banneux. Het zou ons nog wijzer gemaakt hebben hoe ver zijn rijk potentieel reikt.
Ook het Young Cycling Team van Patrick Verschueren is er in de Lotto Ridley Tour helaas niet bij en dus ook niet Cedric Beullens, Ward Jaspers, Sander Pauwels, Ignace Vancampenhout en Thimo Willems.
Ook onder anderen Maxim Bollé (de kakelverse Vlaamse kampioen bij de eerstejaars), Raphaël Ceurens, Igor Decraene, Alfdan De Decker, Aidan Neirynck, Stef Rogier, Arno Van der Beken, Wesley Widar,... hadden een meerwaarde betekend voor het toch nog knappe deelnemersveld.
Het is evenwel zoals altijd: "les absents (aur)ont tort" en er zijn genoeg anderen om er een spetterend driedaags wielerfeest van te maken, niet in het minst door de aanwezigheid van vijf buitenlandse teams: de nationale selecties van Luxembourg, Groot-Brittannië en Denemarken alsook de Nederlandse (topclubs voor die categorie) Westland Wil Vooruit en RSC de Zuidwesthoek.
Het medeorganiserende Balen B.C. is er vanzelfsprekend wel maar dan zonder zijn eerste coryfee, Charlie Arimont maar Brent Briesen, Simon Claeys, Dennis Delmotte (dagzege?), Yannick Peeters, absolute topfavoriet Senne Leysen en Jordi Van Dingenen.
Dit sterkste collectief krijgt, behalve van de buitenlanders, tegengewicht van onder anderen Maxime De Poortere, Thibault Devoldere (een sterke tijdrit kon de basis vormen voor een spraakmakend klassement), jeune premier Robbe Ghys, Gianni Wytinck,...
Hou evenwel vooral ook Vincent Peeters in de gaten. Na een drukke winter in het veld sneed hij de wegcompetitie pas eind april aan maar het verhinderde hem niet om bijna telkens het podium te bestijgen, evenwel nog niet de de hoogste trede: derde in St. Joris, derde in het kampioenschap van Antwerpen, vierde in het kampioenschap van Vlaanderen en tweede in Imde-Wolvertem. Vincent
krijgt bovendien assistentie van sterke DCM-GB - maats Thomas Demolder, Steff Hermans, Robin Jacobs, Ferre Peeters en Beau Wouters.
Tenslotte is er het sterke blok van U.C.S. Crabbe-Performance, aangevoerd door Milan Menten, Thibaut Panis en Jeroen Scheepers.
Deze boeiende driedaagse wordt vandaag in Mol ingestoven met een grote ronde van 33 km. waarna vijf lokale ronden. Goetsenhoven (met wielermecenas Eddy Bielen als exponent) brengt een korte matinale tijdrit en een kortere namiddagrit. Op maandag is er de koninginnenrit rond Banneux, waarbij zelfs La Redoute niet wordt ontweken. De olie zal bovendrijven, wees daar maar zeker van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten