vrijdag 18 mei 2012

Voor Kevin Deltombe is de kop er (eindelijk) af
Met winst in de openingsrit der Trofeo Karlsberg (hyper-internationaal want tellende voor de Nations Cup) heeft hij een zege behaald die tien goedkope regionale succesjes waard is. Hij haalde het in een massaspurt nog wel, zodat de mythe "hij kan niet meer spurten" doorbroken is. Zijn exploot, beloond met de gele en de groene leiderstrui, werd behaald op onder anderen de Italiaan Giacomo Peroni, de Duitser Tristan Weidler, de Noor Njale Kleiven en vooral ook de Nederlander Mathieu (zoon van Adrie) van der Poel, ook wel eens El Imbatido (de onverslagene) genoemd.
Of Kevin zijn dagzege kan verlengen in de eindzege is op dit moment nog niet aan de orde. Er volgen immers nog vier etappes, waaronder een korte (9,3 km.) matinale tijdrit op zaterdag. Op 1 mei (her)ontdekte Kevin zichzelf op dit nummer in Borlo, waar hij derde werd na Ruben Pols en Brent Luyckx. Benieuwd wat zijn hardrijdersvermogen internationaal waard is.
Met zijn openingszege in de Trofeo Karlsberg, ingeleid door een tsunami van ereplaatsen, heeft Kevin Deltombe een eerste optie genomen op een selectie voor het wegwereldkampioenschap in Valkenburg op zondagmorgen 23 september. Het kampioenschap van West-Vlaanderen, waarin hij op Moederkensdag uitkwam op een anonieme vijftiende plaats, maakte hem niet bepaald gelukkig maar zoals wel vaker gebeurt was ook dit keer een slechte generale repetitie de voorbode van een perfecte opvoering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten