maandag 30 april 2012

Bradley Wiggins rondt keurig af
Bradley Wiggins heeft zijn succes in de 66ste Tour de Romandie geconsolideerd zoals dat van hem mocht verwacht worden: de schade beperken in het (matige) hooggbergte en dan het verschil (her)maken in de afsluitende tijdrit. 
Luis Leon Sanchez won op vrijdag en op zaterdag de twee zwaardere ritten op rij, al had hij na de eerste moeten gedeclasseerd worden ten voordele van Gianni Meersman. Sanchez’ tweede dagzege en vooral de eraan vastzittende bonificatie stelde hem in staat om Bradley Wiggins van de leiding in de tussenstand te verdringen. Het overkwam Wiggo uitgerekend op zijn 32ste verjaardag maar hij incasseerde het met de glimlach. In de tijdrit werd zijn Spaanse concurrent weggeblazen. Bradley voerde in Crans-Montana een groot nummer op, bijna geëvenaard door de 23-jarige Amerikaan Andrew Talansky (+”7). Alle anderen werden veel verder teruggezet, inzonderheid Luis Leon Sanchez (+1’23”), die in de eindstand naar rang tien terugzakte.
Bradley Wiggins is dus aan een perfecte aanloop naar de Tour bezig. Zijn finetuning en tanken van zelfvertrouwen sluit hij allicht af in Le Critérium du Dauphiné, die van 3 tot 10 juni qua ploegen identiek dezelfde bezetting krijgt als de Tour. Een betere generale repetitie kunnen de deelnemers aan de kleine en de grote Tour zich bezwaarlijk dromen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten